Creditorii Astra Vagoane Arad au aprobat planul de reorganizare, care prevede continuarea activitatii comerciale si mentinerea angajatilor, dupa ce un investitor s-a aratat interesat de achizitia grupului IRS, din care face parte compania detinuta de omul de afaceri Cristian Burci (foto).
Adunarea Generala a Creditorilor a fost aprobat planul de reorganizare, potrivit Casei de Insolventa Transilvania, administratorul judiciar al producatorului de vagoane de marfa.

"Acest lucru a fost posibil in urma unui acord intre vechii actionari, principalii creditori si un investitor ce si-a manifestat interesul de a prelua grupul din care face parte si Astra Vagoane. Detaliile privind aceasta tranzactie vor fi facute publice pe masura concretizarii lor", anunta Casa de Insolventa Transilvania.

Planul, propus de catre societate si Casa de Insolventa Transilvania, se intinde pe o perioada de 18 luni si prevede continuarea activitatii comerciale, vanzarea fondului de comert, distribuiri esalonate catre creditori, precum si mentinerea celor aproximativ 1.400 de angajati.

Planul a fost votat de catre trei categorii de creditori din patru, impotriva planului votand doar creditorii bugetari, cu toate ca planul prevedea
distribuiri integrale catre aceasta categorie.

Astra Vagoane si-a reluat operatiunile cu platile privind aprovizionarea cu materiale, urmand ca saptamana viitoare sa reia activitatea de productie.

Judecatorul sindic va decide in baza voturilor exprimate de creditori, confirmarea planului de reorganizare la 13 iulie.

IRS are sediul central in Luxemburg si mai detine in Romania companiile Romvag Caracal si Meva Drobeta Turnu Severin, care activeaza in domeniul productiei de vagoane de marfa, precum si circa 30% din actiunile constructorului de nave fluviale Severnav Drobeta Turnu Severin.
IRS controleaza compania de transport feroviar Servtrans Invest si, prin Astra Vagoane, firma de constructii ICIM, tot din Arad.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri