Ursus deschide o mini-fabrica de bere la Cluj

Compania Ursus Breweries va deschide, pe data de 7 iulie, mini-fabrica de bere din Cluj-Napoca, unde va fi produsa o bere speciala, nefiltrata, investitia depasind un milion de euro, la inaugurare urmand sa aiba loc "si un eveniment care se adreseaza consumatorilor".

Vicepresedinte marketing Ursus Breweries, Grant McKenzie, a declarat ca in cadrul inaugurarii se va desfasura si un eveniment care se adreseaza consumatorilor.

"Am primit aprobare sa vindem bere incepand cu 1 iulie si vom deschide oficial mini-fabrica de bere de la Cluj-Napoca in 7 iulie. Vom avea la inaugurare si un eveniment care se adreseaza consumatorilor. Investitia in noua fabrica depaseste un milion de euro", a spus McKenzie, citat de Mediafax.

Vicepresedintele marketing al Ursus Breweries a participat, sambata, la Cluj-Napoca, la prezentarea manifestarii "Ursus Evolution", care inseamna o serie de concerte sustinute de trupe consacrate ale muzicii romanesti alaturi de formatii ale noii generatii.

Concertele vor avea loc la Cluj-Napoca in 25 si 26 iunie, la Iasi, in 9 si 10 iulie, la Brasov, in 23 si 24 iulie si la Mamaia, in 12 si 13 august.

Lucrarile de amenajare a mini-unitatii de productie a Ursus au inceput in 30 martie, pe amplasamentul fostei fabrici din Cluj-Napoca pe care compania a decis sa o inchida din ratiuni economice.
Noua fabrica se gaseste intr-o cladire care are o vechime de peste o suta de ani.

Presedintele Ursus Breweries, Gary Whitlie, declarase in martie, cu ocazia inaugurarii lucrarilor de amenajare a noii facilitati de productie, ca aici se va produce o bere speciala, nefiltrata, care va fi vanduta doar in Cluj-Napoca.

"Cluj-Napoca ramane un oras important pentru Ursus Breweries si vom continua traditia de a fabrica aici berea Ursus. Se va produce o bere speciala, nefiltrata, in cadrul unei mini-unitati de productie, infiintata intr-o cladire de peste o suta de ani a vechii fabrici, care se va vinde doar in oras. Unitatea va mai include un restaurant si un bar. Proiectul este unic pentru Ursus Breweries si pentru SABMiller la nivel european", a spus Whitlie.

Acesta spera ca noua unitate de productie, care se va numi "Fabrica de bere Ursus", sa intre in circuitul turistic al municipiului Cluj-Napoca.

Ursus Breweries a decis in noiembrie 2010 sa inchida fabrica de bere din Cluj-Napoca, infiintata in 1878, din cauza scaderii vanzarilor pe piata berii din Romania.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri