Compania Termoelectrica, detinuta de Ministerul Economiei, va disponibiliza 300 de angajati de la doua sucursale, proces inclus in proiectul de restructurare aprobat in AGA din 16 iunie.
De la sucursala Doicesti vor fi disponibilizate 180 de persoane, iar de la sucursala Borzesti vor fi concetiati 120 de angajati, se arata intr-un anunt al Termoelectrica, potrivit Mediafax.

Termoelectrica are trei filiale (Electrocentrale Deva, Electrocentrale Bucuresti si Electrocentrale Galati), patru sucursale (Paroseni, Doicesti, Borzesti si Braila) si peste 12.000 de angajati.

Celelalte doua sucursale, respectiv Paroseni si Barila, vor fi transformate in filiale, obtinand astfel statut de societati comerciale.

In luna iunie Ministerul Economiei a anuntat ca vrea sa atraga investitori privati care, in parteneriat cu Termoelectrica, sa inceapa in martie 2012 sa construiasca la centrala de la Doicesti doua grupuri noi de productie a energiei, evaluate la 700 milioane de euro.

Programul de restructurare a Termoelectrica a fost asumat de Guvern in negocierile cu Fondul Monetar International (FMI). Executivul s-a angajat sa desfiinteze in pana in septembrie peste 7.000 de posturi din societatile feroviare, companiile energetice si Posta Romana si ca va reduce costurile de functionare ale acestora prin renegocierea contractelor aflate in derulare.

In total, in acest an Ministerul Economiei intentioneaza sa concedieze 1.480 de angajati din sase companii energetice pe care le controleaza.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri