Organizatia nonguvernamentala MaiMultVerde deschide, alaturi de UniCredit Tiriac Bank, un nou centru de inchiriat biciclete Cicloteque, in Parcul Drumul Taberei.

Lansarea oficiala a noului centru al retelei va avea loc miercuri, 29 iunie la ora 19, in Parcul Drumul Taberei, intrarea dinspre Bulevardul Drumul Taberei si il va avea ca invitat pe Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely.

Deschiderea noului centru vine la un an dupa inaugurarea celor din parcurile Tineretului si Herastrau, care au presupus o investitie de 150.000 de euro.

Pentru a inchiria biciclete este nevoie de crearea unui cont, care se poate alimenta online (prin e-payment sau internet banking) pe site-ul www.cicloteque.ro, sau la unul dintre centrele Cicloteque (în numerar sau cu cardul bancar).

Contul poate fi alimentat cu 50, 100, 150 sau 200 lei.

Cu aceasta legitimatie se pot inchiria biciclete cu 2 lei pe ora, respectiv 1 leu pe ora (tarif redus). Exista si diverse variante mai avantajoase: bicicleta inchiriata o zi costa 10 de lei, iar la tarif redus, 5 lei, iar pentru doua zile, tariful este de 20 de lei la pret standard si 10 lei la pret redus.

Primul centru Cicloteque a fost deschis in august 2008 si punea la dispozitia amatorilor de ciclism un numar de 150 de biciclete, accesorii necesare (antifurt, casca de protectie, manusi, genunchiere) si rasteluri pentru parcarea bicicletelor.

Reteaua Cicloteque mai are 3 centre in capitala: Parcul Tineretului (intrarea Sincai), Parcul Herastrau (intrarea Charles de Gaulle) si Facultatea de Drept (Bd. Mihail Kogalniceanu Nr. 36-46).

Recent, Cicloteque si MaiMultVerde au primit premiul I la categoria Dezvoltare Economica si Sociala la Gala Societatii Civile pentru centrele de inchiriat biciclete din capitala, promovarea mersului pe bicicleta si adoptarea unei vieti sanatoase, pe doua roti.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Deschiderea teraselor, un compromis pe care nu toți sunt dispuși să și-l asume
Setari Cookie-uri