Nuclearelectria va cheltui 50 milioane euro din fonduri proprii pentru realizarea testelor de stres ale centralei nucleare de la Cernavoda, a declarat Pompiliu Budulan, directorul general al companiei, informeaza Mediafax.
In urma avarierii centralei nucleare japoneze de la Fukushima de catre un cutremur puternic, urmat de un val tsunami, Comisia Europeana si guvernele statelor membre au decis ca securitatea functionarii celor 143 de unitati nucleare din UE sa fie verificata prin aplicarea unor teste de stres, operatiune in urma careia sa fie elaborate standarde de functionare pentru fiecare unitate nucleara.

Testele de stres la centrala de la Cernavoda vor incepe in acest an si se vor finaliza in 2012.

"Avem acesti bani (50 milioane euro - n.r.)", a spus Budulan.

Anterior, Nuclearelectrica, operatorul centralei nucleare, a aratat ca unitatea a fost proiectata sa reziste la cutremure cu magnitudinea de opt grade pe scara Richter, iar seismele care se pot produce in Romania pot avea o intensitate maxima in intervalul de 7-7,5 grade.

Cele doua reactoare nucleare functionale ale centralei de la Cernavoda asigura aproape 20% din necesarul de electricitate la nivel national.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri