Subsidiara locala a grupului suedez Lindab, activ in productia de materiale de constructii, a negociat opt luni pana sa castige contractul de livrare a componentelor pentru realizarea acoperisului stadionului Cluj Arena, finantatat de Consiliul Judetean Cluj.

“Primele discutii pentru acoperisul stationului Cluj Arena au avut loc in luna august a anului trecut, cu biroul de proiectare Dico si Tiganas. Ulterior, discutiile pe bugete au inceput in noiembrie, iar contractarea s-a facut abia in martie 2011”, spune Ioan Farcas, directorul de marketing al diviziei de profile din cadrul Lindab Romania.

Reprezentantii Lindab Romania nu au dorit sa divulge valoarea contractului si nici la cat s-au ridicat volumele de materiale de constructii livrate, dar au precizat ca valoarea acestuia este mai mica de 1,2 - 1,3 milioane de euro, pragul la care se ridica cele mai importante contracte incheiate de la inceputul anului de catre companie.

Constructia arenei din Cluj a inceput in toamna lui 2008, cand Consiliul Judetean a organizat o licitatie pentru atribuirea lucrarilor de demolare a vechiului stadion, iar termenul final pentru incheierea lucrarilor este august 2011.

Constructorul stadionului este un consortiu format din companiile ACI, Transilvania Constructii, Con-A Sibiu, Grup 4 Instalatii, Bogard Construct si DAS Engineering, la care se adauga biroul de proiectare Dico si Tiganas si Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca.

Valoarea contractului se ridica la 154,2 milioane de lei (36,6 mil. euro), fara TVA.

“In prezent, stadionul din Cluj este 80% finalizat. Speram sa il terminam in august, pentru ca, deocamdata, nu am primit nicio solicitare de amanare a lucrarilor”, afirma reprezentantii Consiliului Judetean Cluj.

Trei stadioane importante se afla in proces de constructie la nivel national, in Bucuresti (National Arena), Cluj-Napaca (Cluj Arena) si Ploiesti (noul Ilie Oana).

Sursa foto: Consiliul Judetean Cluj


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
CJ cere insolventa stadionului Cluj Arena pentru impozite neplatite