Danila, Petre & Asociatii a rezolvat litigii de peste 400 mil. euro in 2011

Departamentul de litigii al casei de avocatura Danila, Petre & Asociatii a inregistrat o crestere a activitatii de 16% in prima jumatate a acestui an, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2010, valoarea totala a litigiilor in care a fost implicata fiind de 417,6 milioane de euro.

Prima jumatate a anului 2011 a adus pentru casa de avocatura Danila, Petre & Asociatii (DPA)o crestere a incasarilor, fapt datorat revigorarii departamentului de consultanta, pe fondul cresterii cererilor venite de la clienti, in conditiile modificarilor noului Cod Fiscal si a legislatiei muncii.

“In prima parte a anului 2011, numarul proiectelor care au vizat implicarea casei noastre de avocatura pe segmentul consultantei juridice a crescut si s-a consolidat, pe fondul modificarilor legislative si a lipsei de claritate a multor prevederi fiscale, ceea ce a creat premisa nevoii unor consultanti, care sa ajute companiile sa adopte practici fiscale eficiente si lipsite de riscuri”, a declarat Nicoleta Grama (foto), partener Danila,Petre& Asociatii.

Activitatea departamentului de litigii a inregistrat o crestere de aproximativ 16% , comparativ cu aceeasi perioada a anului 2010, valoarea totala a litigiilor in care a fost implicata casa de avocatura Danila, Petre & Asociatii in prima jumatate a anului 2011 fiind de 417,6 milioane de euro.

Inainte de izbucnirea crizei economice, departamentele de consultanta avocatiala erau cele care generau cea mai mare parte a veniturilor unei case de avocatura, insa pe fondul crizei economice activitatea de consultanta s-a redus substantial.

“Inainte de criza activitatea de consultanta reprezenta 60%-70% din cifra de afaceri, insa in anul 2010 a ajuns sa reprezinte doar 30%. De la inceputul anului si pana in prezent exista semne de revenire a acestui segment si pana la finalul anului viitor ne asteptam ca piata sa revina la nivelul anului 2008” a continuat Nicoleta Grama.

In primele sase luni ale anului 2011 casa de avocatura Danila, Petre & Asociatii a avut o crestere a solicitarilor in domenii care anul trecut au fost inexistente, precum fuziuni si achizitii, energie verde sau finantari de proiectele in valoare de 8,5 milioane de euro.

DPA acorda servicii juridice unora dintre cele mai importante companii de leasing de pe piata din Romania printre care Unicredit Leasing, Tiriac Leasing sau Piraeus Leasing.

DPA este o societate infiintata in anul 2003 si in prezent dispune de o echipa de 17 avocati permanenti si 7 colaboratori. Grupul de firme DPA ofera servicii pe domeniile drept fiscal, dreptul penal al afacerilor, privatizari, dreptul fiscal dar si consultanta fiscala si recuperare de creante.

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri