Comisarul european pe Agricultura, Dacian Ciolos, a declarat ca atata timp cat in agricultura romaneasca nu vor exista transparenta si capacitati de stocare a productiei, "jocurile vor fi facute in afara tarii".
Potrivit lui Dacian Ciolos, Romania va deveni un jucator important pe harta europeana a cerealelor atunci cand va exista pe plan local o bursa a cerealelor. Ideea a fost sustinuta si de ministrul Agriculturii Valeriu Tabara.

“Exista nevoia unei burse de cereale la Galati sau Braila, respectiv a unei burse de peste la Tulcea”, spune Tabara.

In plus, acesta a subliniat importanta unei politici lineare, bazate pe performanta. “Romania poate dormi linistita cand importurile s-au incheiat. Ar trebui sa crestem productia de carne de porc pe plan intern, sa ne axam pe o dezvoltare stabila a fortei de munca in agricultura, sa reducem evaziunea fiscala din domeniu”, afirma Valeriu Tabara.

In 2010 fermierii romani au accesat fonduri de 3,6-3,7 mld. euro destinate activitatilor de productie. Anul acesta sectorul agricol poate beneficia de 10-12 mld. euro, care “asteapta valorificarea”, potrivit declaratiilor ministrului.

Dacian Ciolos a mai precizat ca pentru perioada 2014-2020 bugetul alocat de Comisia Europeana pentru politica agricola comuna se ridica la 386,9 mld. euro, dintre care 89 mld. euro sunt destinati politicii de dezvoltare rurala (investitii in ferme, formare agricultori) si 281 mld. euro reprezinta plati directe catre fermieri.

De asemenea, din bugetul de 80 mld. euro alocat pentru cercetare 4,5 mld. euro vor merge catre cercetare si inovare in agricultura.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri