OMV Petrom (SNP) achita angajatilor inclusi in programele de concediere colectiva plati compensatorii cuprinse intre 18.360 lei si 31.100 lei (4.370 euro-7.400 euro), in functie de vechime, potrivit prospectului de vanzare a unui pachet de 9,84% din actiunile companiei de catre Ministerul Economiei, anunta Mediafax.
"Platile compensatorii in cazul concedierilor colective variaza intre 18.360 de lei si 31.100 de lei, in functie de vechime", se spune in prospect.

Conform contractului colectiv de munca, in cazul concedierii individuale, salariatii au dreptul la plati conpensatorii cuprinse intre sase si 18 salarii de baza minime. Totodata, salariatii care se pensioneaza au dreptul la plati compensatorii echivalente cu cel putin doua sau patru salarii lunare.

Directorul general al OMV Petrom, Mariana Gheorghe, a declarat in luna februarie ca procesul de restructurare "in masa" a personalului, inceput dupa privatizare, va fi incheiat la sfarsitul anului 2011.

In decembrie 2010 OMV Petrom avea 24.660 angajati, cu 15% mai putini decat in decembrie 2009, respectiv aproape 29.000 de salariati. Compania avea la finele anului 2004, an in care a fost privatizata, 46.800 de salariati.

OMV Petrom aminteste in prospect ca a decis sa inchida definitiv Arpechim, in lipsa unor cumparatori interesati sa preia rafinaria, si ca a alocat aproximativ 10 milioane de euro pentru achitarea platilor compensatorii si a altor masuri de protectie sociala pentru salariatii disponibilizati. Prospectul nu precizeaza pentru ce perioada a fost locata aceasta suma.

Pe de alta parte, fiecare dintre cei noua membri ai Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom primeste in 2011 o remuneratie anuala in valoare de 20.000 de euro, in timp ce membri Comitetului de audit au dreptul la o remuneratie de 4.000 de euro pe sedinta.

OMV Petrom a fost preluata in 2004 de grupul austriac de petrol si gaze OMV, care detine 51,01% din actiunile OMV Petrom.

Statul are, prin Ministerul Economiei, 20,63% din titluri, iar Fondul Proprietatea (FP) detine 20,11% din actiuni. In urma ofertei de vanzare, participatia Ministerului Economiei se va reduce la 10,79% din titluri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri