Premierul Emil Boc a declarat luni ca sustine vanzarea unor pachete minoritare de actiuni la companii de importanta strategica, precum Transgaz, Romgaz si Transelectrica, statul urmand sa pastreze participatiile majoritare pentru avea "un cuvant greu de spus" in energie si alte sectoare importante.
Prezent la Ploiesti la o intalnire cu oameni de afaceri din Prahova, organizata intr-un restaurant, Boc a afirmat ca este adeptul "privatizarilor transparente si in interesul statului" si ca sustine vanzarea unor pachete minoritare de actiuni ale companiilor de importanta strategica precum Romgaz, Transgaz sau Transelectrica, transmite Mediafax.

Boc a spus ca in momentul in care se fac privatizari statul trebuie "sa pastreze un cuvant de spus" in domenii de importanta strategica, precum sectorul energetic.

"Pe cateva domenii strategice trebuie ca statul sa pastreze un cuvand greu de spus, ca sa poata face fata in conditii de criza", a spus premierul.

Guvernul s-a angajat fata de FMI sa vanda actiuni reprezentand 15% din Transelectrica, Transgaz si Romgaz, cate cel putin 10% din Hidroelectrica si Nuclearelectrica, 10% din Petrom, o participatie de 20% din CFR Marfa si pana la 20% din Tarom.

Boc a criticat din nou privatizarea Petrom si a spus ca o companie care in prezent valoreaza 18 miliarde de euro a fost vanduta grupului austriac OMV pentru mai putin de 700 milioane dolari.

"Rad toti europenii de pretul la care fosta guvernare a vandut Petrom. (...) Cei care au facut acest lucru mai dau si lectii", a spus el.

Boc a amintit ca statul va vinde la bursa 9,84% din actiunile Petrom si apreciat ca va obtine pe aceste titluri "o suma importanta".

Pe de alta parte, el i-a incurajat pe oamenii de afaceri sa incheie parteneriate public private, aratand ca legea parteneriatului public privat a fost modificata si aduce "multiple sanse pentru mediul de afaceri".

Boc a spus ca Guvernul are in vedere incheierea de parteneriate public private pentru construirea de autostrazi, centuri ocolitoare, poduri rutiere, hidrocentrale si un penitenciar.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri