Grupul de firme Agricola Bacau a inregistrat in primul semestru o cifra de afaceri de aproximativ 240 milioane de lei, cu 18% mai mare fata de perioada similara a anului trecut, datorita cresterii vanzarilor pe majoritatea segmentelor de produse, a anuntat compania, potrivit Mediafax.
In primele sase luni din 2010, grupul a obtinut afaceri de aproximativ 204 milioane de lei.

Agricola International, cea mai mare companie a grupului Agricola Bacau, a inregistrat in primele sase luni din acest an o crestere a cifrei de afaceri cu 16%, la circa 164 milioane lei.

Vanzarile de carne de pui au crescut in primul semestru cu 26% in volum, comparativ cu perioada similara din 2010, in contextul unei piete constante a carnii de pasare, potrivit companiei.

"Cresterile semnificative ale vanzarilor la carnea de pasare fac parte din strategia nostra demarata in aprilie anul trecut printr-un program sustinut de crestere a cantitatilor, cu scopul de a eficientiza activitatea.

Daca anul trecut am comercializat putin peste 26.000 tone carne de pasare, in 2011 estimam ca vom comercializa peste 31.000 de tone. Pana in acest moment, aproape 20% din productia de carne de pui a plecat la export, in contextul in care in 2010 exporturile nu au depasit 12% din productie", a declarat, intr-un comunicat, presedintele Agricola Bacau, Grigore Horoi.

Principalele tari in care exporta Agricola Bacau sunt Germania, Olanda, Franta, Grecia si Marea Britanie.

Vanzarile de preparate din carne fierte-afumate si salamuri crude uscate, obtinute la compania Salbac din cadrul Grupul Agricola Bacau, au inregistrat in perioada ianuarie-iunie cresteri de 11% fata de perioada similara a anului trecut.

"Aceasta performanta a fost inregistrata in contextul in care piata mezelurilor a scazut cateva procente", se arata in datele companiei.
De asemenea, grupa de salamuri crude uscate a inregistrat cresteri ale vanzarilor de 29% in primele sase luni ale anului, pe un fond stationar al pietei acestor produse, potrivit Agricola Bacau.

Categoria semipreparate si produse de tip ready-meal (produse gata preparate n.r.), obtinute la fabrica Europrod, a inregistrat o crestere in volum a vanzarilor cu 11%, pe fondul lansarilor de produse refrigerate.

Pe de alta parte, categoria oua de consum, produse la Avicola Lumina Constanta, a inregistrat in primul semestru din 2011 o scadere de 15% a vanzarilor fata de anul precedent, in principal pe fondul derularii proiectului de modernizare.

"Pe de alta parte, cresterea masiva a importurilor care concureaza neloial producatorii autohtoni a generat reduceri foarte mari de preturi la oua, in paralel cu cresterea preturilor de achizitie a resurselor, fenomen care a afectat echilibrul financiar al companiilor din domeniu", se precizeaza in comunicatul companiei.
Grupul de firme Agricola Bacau estimeaza pentru acest an afaceri in crestere cu 9%, la peste 443 milioane de lei, evolutie sustinuta de avansul vanzarilor pe principalele categorii de produse comercializate si in conditiile majorarii cu circa 10% a pretului la carnea de pasare.

Grupul include firmele Agricola International, Salbac, Europrod, Comcereal, Aicbac, Suinprod si Avicola Lumina - Constanta.

Agricola Bacau detine si o retea de peste 50 de magazine proprii si vrea sa mai deschida anul acesta 30 de unitati. Grupul are 2.500 de angajati.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri