Proiectul ANTREMAN urmareste promovarea culturii intreprenoriale si dezvoltarea capacitatii persoanelor de a initia si conduce afaceri de succes prin crearea Scolii de Studii Intreprenoriale si Manageriale. Proiectul isi indreapta atentia catre toate persoanele care doresc sa demareze o activitate independenta in vederea sustinerii acestora pe perioada premergatoare si pe parcursul desfasurarii activitatii intreprenoriale. Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
Promotorul proiectului este Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), confederatie patronala reprezentativa la nivel national pentru IMM-uri in parteneriat cu Academia de Studii Economice Bucuresti, cea mai prestigioasa institutie de invatamant economic superior si de administratie publica din Romania si Anglia Ruskin University din Cambridge, una dintre cele mai mari universitati din Marea Britanie, si urmeaza a fi implementat in perioada 01 octombrie 2010 - 30 septembrie 2013.

Derularea cursurilor din cadrul Scolii de Studii Intreprenoriale si Manageriale va avea loc sub forma a 3 module de curs, pe parcursul a trei semestre dupa selectarea prealabila a participantilor. De asemenea, va fi organizat un program de consiliere si mentoring pentru cei 200 de cursanti, in vederea pregatirii acestora pentru infiintarea propriei firme. Se preconizeaza ca la sfarsitul modulelor de curs sa se infiinteze cel putin 120 firme.

Inscrierea candidatilor
se va realiza prin intermediul site-ului www.scoala-antreman.eu in perioada 1-31 iulie 2011. Preselectia celor 300 de candidati se va face in perioada 1-20 august 2011 pe baza CV-ului, eseului „De ce si cum vreau sa devin intreprinzator?” si a chestionarului pe care candidatii trebuie sa il completeze online. Selectia finala a celor 200 de cursanti va avea loc in perioada 1-20 septembrie 2011 pe baza interviului si a testului de inteligenta.




Participantii la cursurile Scolii de Studii Intreprenoriale si Manageriale trebuie sa indeplineasca doua conditii minime obligatorii: sa fie absolventi ai unei facultati si sa cunoasca limba engleza. Selectia candidatilor se va face tinand cont de motivarea acestora de a deveni intreprinzatori, calitatilor native si capacitatea de identificare a unei oportunitati de afaceri potential viabile.

Prin intermediul proiectului ANTREMAN se urmareste corelarea educatiei cu realitatea economica prin imbinarea abordarii academice cu pragmatismul specific mediului de afaceri in cadrul Scolii de Studii Intreprenoriale si Manageriale. Adaptarea cursantilor la provocarile mediului economic va fi mai usoara, acestia beneficiind de know-how-ul si experienta mentorilor.

Studentii, ca urmare a frecventarii acestui program, vor intelege in profunzime ce inseamna sa fii un intreprinzator competitiv pe plan european si ce abordare trebuie sa promovezi. In al doilea rand, in cadrul acestui program absolventii vor dobandi setul esential de cunostinte necesare pentru demararea activitatilor intreprenoriale si manageriale si vor invata acele elemente care sunt strict necesare pentru a infiinta si derula o activitate performanta intr-o intreprindere mica si mijlocie. In al treilea rand, acest program are un profund caracter aplicativ, pragmatic, care asigura faptul ca absolventii sai nu vor acumula doar informatii teoretice despre intreprenoriat, ci vor obtine anumite deprinderi, abilitati, cunostinte aprofundate in acest domeniu. 1/3 din fondul de timp este alocat practicii in firme si exista peste 80 de firme care si-au exprimat disponibilitatea in vederea colaborarii cu Scoala Antreman, iar din disciplinele traditionale numai 30% inseamna transmitere de cunostinte, restul de 70% reprezentand studii de caz, simulari, role playing.

La aceasta va contribui si faptul ca o parte dintre ore sunt derulate de traineri din Marea Britanie, iar in cadrul practicii intreprinzatori din Marea Britanie vor veni in Romania pentru a conlucra direct cu studentii.

Scoala creata in cadrul proiectului ANTREMAN este astfel prima din Romania care asigura cresterea gradului de corelare a educatiei cu realitatile economice.

Pentru inscrieri si mai multe informatii, accesati site-u
l www.scoala-antreman.eu.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri