CFR SA vrea sa inceapa anul viitor lucrarile de refacere a podului de la Gradistea, situat pe linia Bucuresti-Giurgiu, inchis din 2005 dupa ce a fost afectat de inundatii, valoarea estimativa a lucrarilor fiind de 59 milioane euro, fara TVA, informeaza Mediafax.
"In cadrul intrunirii Consiliului Interministerial de astazi (miercuri - n.r.) au fost aprobati indicatorii tehnico-economici, precum si revizuirea studiului de fezabilitate si a solutiei tehnice pentru lucrarile de reabilitare a podului situat pe linia de cale ferata Bucuresti - Giurgiu, intre statiile Vidra si Gradistea.

Aceasta etapa este premergatoare emiterii unei Hotarari de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici", se arata intr-un comunicat al CFR SA.

Circulatia feroviara intre Bucuresti si Gradistea a fost inchisa din cauza avariilor aparute la pod, dupa inundatiile din anul 2005.

Lucarile vizeaza reabilitarea infrastructurii si suprastructurii podului si a viaductului existent, construirea de noi viaducte pentru eliminarea terasamentelor inalte, racordarea traseului noii linii la linia existenta, amenajarea unui punct de oprire, aparari de maluri in albia raului Arges pe toata zona podului si de protectie a pilelor podului, montarea de instalatii de semnalizare, de siguranta a circulatiei si de telecomunicatii.

Contractul va fi atribuit prin licitatie, iar CFR estimeaza ca lucrarile vor fi atribuite pana la sfarsitul anului. Finantarea este asigurata din fonduri europene, prin POS-T si de la bugetul de stat.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri