Maer va ocupa si functia de presedinte al Consiliului de Administratie al CFR Calatori.

Pana in prezent el a ocupat functia de director general adjunct tehnic la CFR SA.

"Conform prevederilor aceluiasi ordin, membrii consiliului de administratie al CFR Calatori sunt mandatati sa incheie, cu aceeasi data, contractul de mandat cu noul director general al societatii", se arata intr-un comunicat al Ministerului Transporturilor.

Pescarasu a fost demis din cauza unor nereguli constate de Corpul de Control la un contract pentru reparatia unor automotoare.

Citeste si:

In luna iunie, CFR Calatori a lansat o licitatie pentru achizitia de servicii de reparatii la automotoarele din seriile 700, 900 si 1.000.

Compania intentiona sa incheie un acord cadru de 42,37 milioane lei, fara TVA, pe o perioada de trei ani. Finantarea lucrarilor era asigurata de la bugetul de stat, iar termenul limita pentru depunerea ofertelor data de 27 iulie. Criteriul de atribuire era pretul cel mai mic.

Ministerul Transporturilor a anuntat miercuri ca Boagiu a solicitat Consiliului de Administratie al CFR Calatori sa evalueze mentinerea in functie a tuturor persoanelor care conform raportului Corpului de Control au fost depistate ca fiind implicate in procedura de achizitie.