CFR SA a avut in primele cinci luni pierderi de 165,37 milioane lei, in scadere cu 42% fata de rezultatul negativ din aceeasi perioada a anului trecut, de 285,13 milioane lei, a anuntat administratorul infrastructurii feroviare, informeaza Mediafax.
Compania nu a prezentat alte date cu privire la rezultate financiare inregistrate.

CFR SA este una dintre companiile din subordinea Ministerul Transporturilor monitorizata de Fondul Monetar International.

Guvernul s-a angajat in urma negocierilor cu FMI sa inchida 20% din liniile de cale ferata aflate in administrarea CFR SA, reprezentand aproximativ 4.000 de kilometri, daca nu gaseste un investitor care sa realizeze intretinerea acestora si care va fi selectionat in urma unor licitatii.

Astfel, la finele lunii iunie, Guvernul a decis sa inchida 1.000 de km de cale ferata si sa inchirieze alti 1.000 de km, estimand ca operatiunea va genera economii de 32,2 milioane lei la bugetul CFR SA.

Potrivit datelor CFR, in 2009 lungimea totala a liniilor de cale ferata ale infrastructurii feroviare era de 20.210 km (retea desfasurata), din care 17.691 km infrastructura feroviara publica si 2.519 km infrastructura feroviara privata


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri