Operatorul de servicii medicale private MedLife a inregistrat in primul semestru o cifra de afaceri de 23,8 milioane euro, in crestere cu 37% fata de aceeasi perioada a anului 2010, sustinuta de segmentul de retail, dar si de achizitiile si investitiile greenfield derulate in ultimele 12 luni, scrie Mediafax.
In primele sase luni ale anului trecut, compania a avut afaceri de 17,35 milioane euro.

"Primul semestru al acestui an a reprezentat pentru MedLife o perioada de investitii strategice, orientate in special catre piata privata, independent de posibilitatile financiare accesate in parteneriat cu statul - de altfel, ponderea veniturilor inregistrate in baza fondurilor obtinute de la CNAS in structura cifrei noastre de afaceri reprezinta sub 8%, urmand ca acest procent sa continue sa se diminueze pana la sfarsitul anului curent", a declarat intr-un comunicat Mihail Marcu (foto), presedinte CA al MedLife.

In ultimul an, MedLife a lansat farmaciile PharmaLife, a cumparat pachetele majoritare de actiuni la centrele medicale PDR Brasov si Genesys Medical Clinic Arad, a deschis o hiperclinica in Titan si Spitalul de Pediatrie MedLife.

MedLife a inregistrat in perioada ianuarie-iunie un numar total de peste 475.000 de pacienți.

Potrivit reprezentanților companiei, segmentul de retail (fee-for-service) are o pondere de 66% din valoarea totala a cifrei de afaceri a companiei din primul semestru, acesta inregistrand o crestere in valoare absoluta de 48% fața de aceeasi perioada a anului trecut.

Pe segmentul abonamentelor corporate, in primele sase luni, MedLife si-a adaugat in portofoliu 500 de companii noi si respectiv 20.000 de abonati.

In semestrul urmator, MedLife va inaugura doua noi unitati spitalicesti in Bucuresti si in tara, Centrul de Excelenta in Dermatologie, parte a Hyperclinicii MedLife Baneasa, si va extinde reteaua PharmaLife cu patru farmacii.

Compania isi desfasoara activitatea in 9 hyperclinici din Bucuresti, Timisoara, Brasov si Arad, 8 laboratoare proprii de analize, 28 de centre medicale generaliste in Bucuresti si in țara, 7 centre cu specializare unica si in colaborare cu 135 clinici medicale partenere din toata țara.

De asemenea, pe langa Spitalul de Pediatrie MedLife, compania mai deține doua spitale multidisciplinare, Life Memorial Hospital in Bucuresti si MedLife-Genesys in Arad.

Principalii competitori ai MedLife sunt Medicover, Regina Maria, Euromedic, Sanador si Gral.

In 2009, actionarii MedLife, familia Marcu si IFC, au vandut 36,25% din titluri fondului privat SGAM Eastern Europe, detinut de o subsidiara a grupului Societe Generale, tranzactie estimata la peste 20 milioane euro. Familia Marcu detine in continuare pachetul majoritar, respectiv 51%, iar IFC are 12,75%.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri