"Prin acest acord se creeaza premisele lansarii unei linii RO-RO intre Constanta si portul Pendik (Istanbul), dupa efectuarea amenajarilor la mal necesare in conformitate cu standardele Schengen", se arata intr-un comunicat al companiei de stat CFR Marfa, scrie Mediafax.

Compania detinuta de Ministerul Transporturilor precizeaza ca 40% din exporturile Turciei catre Uniunea Europeana se realizeaza prin sistemul Ro-Ro.

"In acest context, demararea transportului Ro-Ro pe relatia Constanta - Istanbul constituie o componenta importanta a cresterii tranzitului maritim, deschizand oportunitati transportului de marfa intre Romania si Turcia, precum si intre Europa, Asia si Orientul Apropiat", se mai arata in comunicat.

Citeste si:

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat in luna februarie ca o linie de feribot va lega porturile Constanta si Pendik din vara acestui an si ca are in vedere si realizarea unei curse de pasageri intre Romania si Turcia.

Tot atunci administratiile porturilor Constanta si Pendik au semnat un protocol de colaborare privind deschiderea unor linii regulate de transport marfa pe Marea Neagra.