Chiar daca guvernul Spaniei a luat decizia de a lua masuri de restrictionare a accesului romanilor pe piata muncii din Spania, angajatorii spanioli solicita in continuare romani, in special in domenii precum agricultura sau constructii, afirma reprezentantii Thera Group, una dintre cele mai mari companii de recrutare de forta de munca pentru strainatate .
“Masura luata de guvernul Spaniei este menita sa reduca numarul romanilor care ajung sa lucreze fara un contract de munca legal, insa nu va afecta numarul de romani care pleaca cu forme legale la munca in Spania. Astfel, angajatorii spanioli ne solicita in continuare personal calificat si necalificat roman, preferand sa le obtina autorizatiile necesare in conditiile in care spaniolii nu se inghesuie pe locurile de munca din agricultura, iar asteptarile lor salariale sunt cu mult peste cele ale romanilor”, declara Cristian Tudorache, director general al Thera Group.

Compania continua sa recruteze si plaseze romani la locuri de munca din Spania, pe baza unor contracte de munca legale si care le permit obtinerea adeverintei necesare pentru a primi dreptul de munca in Spania. Cetatenii romani care doresc sa plece la munca in Spania trebuie sa obtina o autorizatie care va fi emisa pe baza unui contract de munca legal.

“Semnalele primite de la angajatorii spanioli ne arata ca acestia sunt in continuare interesati de a angaja personal din Romania si ca restrictia impusa de guvernul spaniol nu va afecta foarte tare numarul de romani care pleaca anual la munca in Spania. Aceasta masura nu ii va afecta decat pe romanii care lucreaza fara forme legale”, a mai adaugat Cristian Tudorache, director general al Thera Group.

In prezent in Spania lucreaza oficial aproximativ 860.000 de romani.

Thera Group a fost infiintata in 2007 si este una dintre cele mai mari companii de recrutare de forta de munca pentru strainatate din Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri