“Masura luata de guvernul Spaniei este menita sa reduca numarul romanilor care ajung sa lucreze fara un contract de munca legal, insa nu va afecta numarul de romani care pleaca cu forme legale la munca in Spania. Astfel, angajatorii spanioli ne solicita in continuare personal calificat si necalificat roman, preferand sa le obtina autorizatiile necesare in conditiile in care spaniolii nu se inghesuie pe locurile de munca din agricultura, iar asteptarile lor salariale sunt cu mult peste cele ale romanilor”, declara Cristian Tudorache, director general al Thera Group.

Compania continua sa recruteze si plaseze romani la locuri de munca din Spania, pe baza unor contracte de munca legale si care le permit obtinerea adeverintei necesare pentru a primi dreptul de munca in Spania. Cetatenii romani care doresc sa plece la munca in Spania trebuie sa obtina o autorizatie care va fi emisa pe baza unui contract de munca legal.

“Semnalele primite de la angajatorii spanioli ne arata ca acestia sunt in continuare interesati de a angaja personal din Romania si ca restrictia impusa de guvernul spaniol nu va afecta foarte tare numarul de romani care pleaca anual la munca in Spania. Aceasta masura nu ii va afecta decat pe romanii care lucreaza fara forme legale”, a mai adaugat Cristian Tudorache, director general al Thera Group.

Citeste si:

In prezent in Spania lucreaza oficial aproximativ 860.000 de romani.

Thera Group a fost infiintata in 2007 si este una dintre cele mai mari companii de recrutare de forta de munca pentru strainatate din Romania.