Synevo Romania, divizia locala de laboratoare medicale a grupului suedez Medicover, a inregistrat in primele sase luni venituri cu 33% mai mari, de 12 milioane de euro, pe fondul cresterii numarului de clienti, si ar putea depasi cifra de 22 milioane de euro estimata pentru intreg anul.
Compania a inregistrat in perioada similara a anului trecut venituri in valoare de noua milioane de euro.

"Aceasta evolutie a fost determinata de expansiunea serviciilor in sfera privata, respectiv cresterea numarului de pacienti direct platitori si a numarului de contracte incheiate cu parteneri privati", a declarat directorul general al Synevo Romania, Virgil Ivan, citat de Mediafax.

Astfel, in primul semestru din acest an Synevo a realizat patru milioane de investigatii medicale, dupa ce in perioada similara a anului trecut a efectuat trei milioane de analize.

"Daca mentinem ritmul de crestere din prima jumatate a anului, vom depasi tinta propusa pentru acest an", a spus Ivan.

Anterior, Synevo Romania estima pentru acest an o cifra de afaceri de 22 milioane de euro, de la 19 milioane de euro in 2010.

Compania a deschis la sfarsitul anului trecut un laborator central de analize, in zona Militari din Bucuresti, printr-o investitie de zece milioane de euro.

"Laboratorul din Bucuresti a generat venituri de sase milioane de euro in primele luni de functionare", a precizat Ivan.

Astfel, unitatea a depasit deja estimarile initiale ale reprezentantilor companiei care mizau pe venituri de patru milioane de euro in primul an activitate al laboratorului.

Synevo detine in Romania o retea formata din 13 laboratoare si ar putea deschide inca o unitate la sfarsitul acestui an. De asemenea, Synevo International ia in calcul deschiderea unor laboratoare in Republica Moldova, Bulgaria si posibil Serbia, in acest an, avand totodata in plan transformarea laboratorului de langa Bucuresti in unitate regionala.

Ivan a adaugat ca printre probleme cu care se confrunta compania pe piata locala se numara distributia "fara sens" a fondurilor de la stat.

"In segmentul de ambulator ne confruntam cu distributia arbitrara si fara sens a fondurilor catre laboratoare, care sunt intermediari intre medic care ordona consumul si Casa (Casa Nationala de Asigurari de Sanatate n.r.), care plateste acest consum. Aceste resurse financiare limitate ar trebui atribuite medicului care in momentul de fata ordona consumul, dar nu il gestioneaza. In segmentul spitalicesc o problema este lipsa de flexibilitate legislativa in externalizarea serviciilor de laborator", a explicat Ivan.

Synevo Romania are in prezent 450 de angajati. Compania a fost infiintata prin separarea in 2003 a diviziei de laboratoare Medicover Rombel de compania Medicover. Ulterior, in 2004, a luat numele de Synevo.

Synevo International este prezenta in sase tari, respectiv Romania, Polonia, Ucraina, Belarus, Germania si, incepand de la jumatatea anului trecut, in Turcia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri