Proiectul de constructie a unei termocentrale pe platforma combinatului siderurgic ArcelorMittal Galati, anuntat de fostul ministru al Economiei Adriean Videanu stagneaza, neavand loc discutii pe acest subiect din 2010, a declarat directorul general al ArcelorMittal Galati, Thierry Le Gall.

"Nu am avut discutii ulterioare cu autoritatile dupa anuntarea acestui proiect. Avem un punct de discutie privind energia nucleara, dar nu si in ce priveste acest proiect legat de centrala de 400 MW. Aceste probleme sunt in atentia noastra si am putea sa le discutam cu autoritatile, dar in acest moment va pot spune ca nu s-a parcurs niciun pas", a declarat Le Gall, citat Mediafax.

Videanu a lansat anul trecut ideea realizarii unei termocentrale la Galati, in 2012, sustinand ca discutiile erau la acea data "avansate".

Combinatul din Galati este controlat de ArcelorMittal, cel mai mare producator de otel din lume. ArcelorMittal mai detine in Romania trei combinate, la Hunedoara, Roman si Iasi, la care se adauga operatorul portuar Romportmet Galati si compania ArcelorMittal Construction Romania.

Totodata, ArcelorMittal Romania este unul dintre actionarii companiei mixte care vrea sa construiasca reactoarele 3 si 4 ale centralei de la Cernavoda.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Liberty a finalizat achizitia activelor europene de la ArcelorMittal