Vanzarile nete ale retailerului Praktiker in Romania s-au redus cu 28,8% in primul semestru, la 68,7 milioane de euro, din cauza scaderii cererii pentru produse de bricolaj, a anuntat grupul german de bricolaj.
In termeni comparabili, vanzarile nete au coborat cu 30,3%, potrivit raportului financiar al Praktiker, citat de Mediafax. Calculat in lei, declinul vanzarilor a fost de 28,3%, in timp ce in termeni comparabili s-a situat la 30,1%.

"Tari precum Grecia si Romania au fost puternic afectate de problemele fiscale si economice,
iar, in acest context, cererea de produse de bricolaj s-a diminuat substantial. In plus, nu exista perspectiva unei imbunatatiri pe termen scurt", se arata in raport.

Operatiunile internationale ale Praktiker, care exclud Germania, au scazut cu 8,2% in primul semestru, la 435,8 milioane de euro. Divizia internationala a grupului include Romania, Ungaria, Bulgaria, Polonia, Grecia, Turcia, Ucraina, Albania si Luxemburg. La nivel de grup, vanzarile nete au scazut cu 9,2%, la 1,62 miliarde de euro.

In trimestrul al doilea, vanzarile nete din Romania au scazut cu 28,3%, la 42,9 milioane de euro. In termeni comparabili, declinul a fost de 29,7%. In lei, vanzarile au coborat cu 28,7%, in timp ce in termeni comparabili au scazut cu 30,6%.

Afacerile internationale ale Praktiker au generat vanzari nete de 259,2 milioane de euro in trimestrul al doilea, in scadere cu 8,3% fata de perioada similara a anului trecut. Vanzarile grupului au coborat, in acest interval, cu 7,9%, la 957 milioane de euro.

"In trimestrul al doilea, afacerile internationale au fost, din nou, marcate de conditii economice dificile pe ansamblu, mai ales in tari care sunt importante in mod special pentru vanzarile si profitul Praktiker. Vanzarile au scazut deosebit de puternic in Romania si Bulgaria. Declinul din Grecia a fost substantial sub cel din primul trimestru, in pofida escaladarii dificultatilor financiare ale statului elen, temperarii consumului, respectiv protestelor si grevelor", se arata in raport.

Numarul de magazine al grupului in Romania a ramas constant in primul semestru, la 27 de unitati, la fel ca la sfarsitul anului trecut. Romania este cea mai mare piata a diviziei internationale a Praktiker, urmata de Polonia, cu 24 de magazine. In afara Germaniei, Praktiker opereaza 110 magazine, in timp ce pe piata germana reteaua numara 331 unitati.

Praktiker a raportat o pierdere de 323 milioane de euro in primul semestru, comparativ cu un rezultat negativ de 11,8 milioane de euro in aceeasi perioada a anului trecut. In trimestrul al doilea, grupul a avut o pierdere de 307 milioane de euro, comparativ cu un profit de 26 milioane de euro in aprilie-iunie anul trecut.

Sursa imagine: Compania

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri