Agricola Bacau a vandut Salam de Sibiu de 3,5 mil. euro in primele sase luni

Producatorul Agricola Bacau a vandut in primele sase luni ale anului 285 de tone de Salam de Sibiu, in valoare totala de 3,5 mil. euro, au declarat pentru wall-street.ro reprezentantii companiei.

In primul semestru din 2010 Agricola Bacau a vandut o cantitate de 230 de tone de Salam de Sibiu.

Potrivit datelor MEMRB, Salamul de Sibiu Agricola Bacau a atins in perioada aprile-mai o cota de piata de 42% in volum, respectiv 45% in valoare din total segment Salam de Sibiu comercializat in Romania.

“In primele sase luni ale anului 2011 am comercializat o cantitate record de Salam de Sibiu, cu 24% mai mult decat in prima jumatate a anului trecut, pe fondul unei piete in crestere a acestui sortiment”, a declarat Angelica Smil (foto), director Salbac.

Potrivit datelor companiei, segmentul Salam de Sibiu a inregistrat in primul semestru o crestere de 30% fata de perioada similara din 2010.

In prima jumatate a acestui an intreaga grupa a salamurilor crude uscate produse la Salbac si comercializate sub brandul Agricola Bacau a inregistrat cresteri ale vanzarilor de 32% in volum, respectiv de 29% in valoare.

Agricola Bacau este unul dintre cei mai mari producatori de carne de pui din Romania si principalul exportator din aceasta categorie.

In 2010, Agricola Bacau detinea 14% din piata carnii de pui, 19% din piata de semipreparate si produse de tip ready-meal.

Din grupul Agricola Bacau fac parte Agricola International, Salbac, Europrod, Avicola Lumina-Constanta, Aicbac, Comcereal, Suinprod Siret, Agricontruct, G.A. Nutritie Animala.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri