Operatorul de servicii medicale Romar Medical amana deschiderea unui spital multidisciplinar cu serviciu de urgenta, anuntata initial pentru toamna acestui an, pana la stabilizarea pietei, pe care o vede posibila in 2012, scrie Mediafax.
"Nu cred ca mai este un plan viabil pentru acest an (deschiderea spitalului - n.r.), pentru ca au mai ramas putine luni. Cred ca o sa asteptam sa se stabilizeze piata, stabilizare pe care nu o vad posibila mai devreme de anul viitor", a spus directorul medical al companiei, Liliana Hagicalil, potrivit Mediafax.

Romar Medical, care detine in prezent peste 20 de clinici si laboratoare in Bucuresti si in tara, anunta la inceputul anului ca va investi aproximativ 10 milioane de euro pentru deschiderea unui spital multidisciplinar cu serviciu de urgenta.

In prezent, Hagicalil sustine ca deschiderea spitalului este amanata printre altele din cauza intarzierii semnarii contractelor cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si pe fondul lipsei asigurarilor private de sanatate.

"Pentru ca acest proiect sa fie profitabil, trebuie ca si spitalul sa intre intr-un contract cu Casa, macar pentru o parte din activitate. Asigurarile de stat pot sa suplineasca o parte din cheltuieli, cum sunt cele cu personalul, pe care trebuie sa-l platesti, indiferent daca ai oameni internati sau nu. De asemenea, un spital nu poate sa fie rentabil decat daca merg si asigurarile private de sanatate. Atata timp cat nu incep sa se aplice si asigurarile private de sanatate, nu le vad mergand (spitalele private n.r.), nu vad cum ar putea sa fie profitabile", a spus directorul medical al companiei de servicii medicale private.

Potrivit acesteia, o unitate spitaliceasca trebuie sa aiba un grad de ocupare de aproximativ 70% pentru a fi rentabila, "ceea ce este foarte greu numai prin platitorii cu cash".

In acest context, ea a adaugat ca printre problemele pe care le intampina spitalele private din tara se regasesc numarul redus al persoanelor care isi permit sa plateasca serviciile si lipsa personalului medical.

"Doua probleme sunt foarte mari, clientii, pentru ca trebuie sa gasesti oameni dispusi sa dea o gramada de bani, si personalul medical, care pe langa faptul ca este foarte costisitor este si foarte greu de gasit. Nu vad un spital facut numai cu pensionari si rezidenti, asa cum sunt foarte multe dintre aceste spitale private", a precizat Liliana Hagicalil.

Compania va deschide in perioada urmatoare o policlinica in Bucuresti, in urma unei investitii de circa 800.000 euro.

"Suntem pe final cu deschiderea policlincii din Bucuresti. Am amanat inaugurarea tocmai pentru ca va fi realizat si un laborator acolo si nu vrem sa facem nimic inainte de a vedea contractul cu Casa", a afirmat reprezentantul Romar Medical.

Romar Medical a inregistrat in primele sase luni o cifra de afaceri estimata la 4,5 milioane de euro si isi propune o crestere cu pana la 10% pentru intreg anul 2011. Compania a rulat anul trecut aproximativ 10 milioane de euro, potrivit datelor proprii.

Compania este controlata de familia Hagicalil, care detine indirect 60% din actiuni, restul apartinand fondului de investitii britanic RC2.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri