Volumul vanzarilor HeidelbergCement a crescut in T2

Volumul vanzarilor de ciment si agregate ale HeidelbergCement in Romania a crescut in trimestrul al doilea si in prima jumatate a anului, compania acuzand insa conditiile dificile de piata, cu perspective slabe de revenire, potrivit Mediafax.


"Ungaria, Cehia si Romania sunt inca afectate puternic de o revenire economiza ezitanta (...) Continuam sa anticipam evolutii slabe persistente in Ungaria si Romania", se arata intr-un raport al grupului german, care detine in Romania companiile Carpatcement, Carpat Beton si Carpat Agregate.

HeidelbergCement, al treiela mare producator de materiale de constructii la nivel mondial, a inregistrat in trimestrul al doilea un profit net organic de 219 milioane euro, in urcare cu 25% de la 174 milioane euro in aceeasi perioada a anului trecut.

Profitul operational inainte de depreciere (OIBD) a scazut insa cu 6%, la 651 milioane euro, iar marja operationala s-a retras cu aproape doua puncte procentuale, la 19,2%, din cauza cresterii costurilor cu energia, care nu a putut fi acoperita in totalitate de majorarea preturilor.

Media estimarilor analistilor contactati anterior de Reuters indica un profit OIBD de 677 milioane euro.

Actiunile companiei s-au depreciat cu 2,2% vineri dimineata pe bursa de la Frankfurt, la minimul ultimelor opt luni.

Grupul si-a confirmat prognoza si a anuntat ca se va concentra in urmatoarele trimestre pe atenuarea impactului cresterii costurilor cu energia si materiile prime prin majorarea preturilor si reducerea cheltuielilor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri