Vanzarile vor avansa cu 0-4% in acest an, a declarat un purtator de cuvant al Metro. Grupul avea anterior ca obiectiv o majorare de 4%.

Actiunile grupului au pierdut 7,5% din valoare in luna iulie.

Multi retaileri europeni se confrunta cu dificultati, ca urmare a cresterii preturilor, stagnarii salariilor si masurilor de austeritate ale guvernelor. In iulie, grupul Carrefour a avertizat in privinta unei scaderi de 35% a profitului in Franta.

In iunie, o epidemie de E.coli in Germania si Franta, despre care autoritatile au afirmat initial ca ar fi legata de legumele proaspete, a condus la declinul puternic al preturilor la aceste produse.

Citeste si:

Analistii Deutsche Bank considera ca situatia economica afecteaza mai puternic rezultatele Metro decat problemele structurale ale grupului.

"Problemele structurale la divizia de Cash & Carry sunt abordate, iar perspectivele de profit ale acestor operatiuni se imbunatatesc, in timp ce problemele structurale ale diviziei de electronice Media Markt au afect asupra afacerilor, dar intr-un ritm mai lent. In ambele cazuri ne asteptarm la dovezi mai clare ale consolidarii afacerilor, odata cu imbunatatirea conditiilor macroeconomice, incepand din a doua jumatate a anului, mai ales in Europa de Est", potrivit unei note a bancii.

Grupul german detine Romania lanturile de magazine Metro Cash & Carry si Real.