Grupul UTI, controlat de Tiberiu Urdareanu (foto), a castigat recent o licitatie organizata de primaria orasului polonez Szczecin pentru realizarea unui sistem de management al traficului rutier, valoarea lucrarilor fiind de aproximativ 1,8 milioane de euro.
"Oferta depusa de UTI a obtinut 100 de puncte din 100 posibile. La aceeasi licitatie au mai depus oferte firmele Peek Traffic din Olanda (46,65 puncte), Sprint din Polonia (85,55 puncte), Kapsch din Austria (81,26 puncte) si Telsat din Polonia (73,14 puncte)", au declarat reprezentantii directiei de comunicare corporatista a UTI.

Cu peste 400.000 de locuitori, Szczecin este cel mai mare port polonez de la Marea Baltica, scrie Mediafax.

Potrivit reprezentantilor UTI, prin noul sistem, conducatorii auto din Szczecin vor fi informati la timp care sunt conditiile de trafic, timpii de parcurgere a distantelor, starea infrastructurii rutiere si rutele ocolitoare in cazul aparitiei unor situatii neprevazute.

Sistemul presupune contorizarea in timp real a vehiculelor si modificarea programelor de semaforizare, pentru a reducere timpul de asteptare si pentru a creste viteza de deplasare si realizarea unei infrastructuri de comunicatie proprie administratiei locale din Szczecin, folosind ca suport fibra optica si transmisiile radio.

Informatiile obtinute de sistemul de analiza, evaluare si prognoza a traficului, vor putea fi accesate pe un portal web sau direct de pe telefoanele mobile smart.

Proiectul este primul pe care UTI il implementeaza in Polonia, la trei luni dupa deschiderea unei filiale in Varsovia, Grupa UTI Polska.

UTI a implementat sisteme de management al traficului in Bucuresti si Craiova, sisteme de semaforizare si control in Arad, Brasov, Iasi, Braila, dar si sistemele nationale de emitere si management al cardurilor de tahograf digital pentru vehicule de transport in Romania, Bulgaria, Serbia, Ucraina si Uzbekistan.

UTI este un grup de companii cu capital majoritar romanesc si are o structura de holding, fiind organizat la nivel operational pe patru linii de business: sisteme de securitate si aparare, tehnologia informatiei si comunicatii, managementul traficului, constructii si facility management.
Grupul a avut la finalul anului 2010 o cifra de afaceri de 159 milioane de euro, in crestere de 26% fata de anul precedent.

UTI este detinut de TIU Holdings (57,06%), care il are ca actionar majoritar pe Tiberiu Urdareanu, PineBridge Investements (parte a grupului AIG) -27,02%, Fundatia UTI (actiuni alocate angajatilor cheie din grup) - 9,90% si alti actionari nominali - 6%.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri