Trotter Restaurant, compania detinuta de omul de afaceri Catalin Mahu, care administreaza lantul de restaurante La Mama, cafenelele Cafepedia si pub-ul Charlatans, a deschis cel de-al optulea restaurant in zona Lipscani.
Investitia in noul restaurant de pe strada Lipscani, din Centrul istoric al Bucurestiului, a fost de 160.000 de euro, cu 20% peste asteptarile proprietarului.

“Investitia a ajuns la nivelul acesta pentru ca am acordat o mare atentie la detalii si am vrut ca totul sa fie foarte bine facut. Asteptarile mele erau sub nivelul de 160.000 euro, dar cand ne-am apucat efectiv de treaba, am depasit suma estimata initial cu circa 20-30%”, a declarat Catalin Mahu (foto) pentru wall-street.ro.

Noul restaurant din zona Lipscani dispune de 165 de locuri din care 90 in restaurant si 75 pe terasa.

Omul de afaceri a adaugat ca, desi vanzarile nu au depasit nivelul celor de anul trecut, intentioneaza sa mai deschida una sau doua unitati pana la finele anului, investitia totala planificata pentru 2011 in lansari si renovari fiind de 1 milion de euro.

“Obiectivul pentru acest an este sa obtinem o cifra de afaceri de 500.000 euro din noul restaurant, desi comportamentul consumatorilor nu pare sa fie diferit fata de 2010”, a precizat Catalin Mahu.

El a mai spus ca desi nu detine inca date concrete despre evolutia afacerilor grupului pe care il detine in primele sase luni, nivelul pare sa fie asemanator cu cel din 2010.

“Cred ca cifra de afaceri a Trotter Restaurant in primele sase luni se situeaza la acelasi nivel de anul trecut, intre 3 si 3,5 milioane de euro. Nu stiu daca am iesit din criza, dar daca piata si-ar fi revenit, am fi vazut o crestere semnificativa a vanzarilor. Romanii inca sunt foarte precauti cu cheltuielile si bugetul de care dispun. Se gandesc mai mult inainte sa cumpere ceva”, a afirmat omul de afaceri.

Lantul de restaurante La Mama este prezent in Romania din 1999.

Principalii competitori pe piata restaurantelor si a cafenelelor sunt Dragos Petrescu, proprietarul grupului City Grill, si Tudor Dragomir Niculescu, patronul lantului Turabo.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri