Compania austriaca Immofinanz va deschide pe 28 octombrie centrul comercial Maritimo din Constanta, inchiriat in prezent in proportie de 85%, investitia pentru dezvoltarea proiectului depasind 100 de milioane de euro, conform Mediafax.
"Au mai ramas mai putin de trei luni pana la acel moment, iar companiile de constructie fac ultimele retusuri (...). Investitia, care depaseste 100 milioane de euro, este asteptata sa creeze peste 1.200 de noi locuri de munca in Constanta. Proiectul include Auchan, care nu va fi chirias, ci va achizitiona spatiul pentru hipermarket", se arata intr-un comunicat al Immofinanz.

Situat pe bulevardul Aurel Vlaicu, Maritimo Shopping Center va gazdui peste 130 de magazine, o zona de restaurante, facilitati pentru petrecerea timpului liber si distractii, un cinematograf multiplex cu opt sali, un centru de fitness, squash si biliard. Totodata, centrul va avea o parcare de peste 2.200 de locuri.

Printre chiriasii centrului se numara grupul Inditex, cu marcile Zara, Bershka, Pull & Bear, Stradivarius, Oysho ?i Massimo Dutti, H&M, C&A si New Yorker. In plus, centrul a incheiat de curand un acord cu Peek&Cloppenburg, care va deschide al doilea magazin din Romania in primavara anului 2012, pe o suprafata de 2.600 de metri patrati.

"Pana in prezent s-au semnat acorduri pentru peste 85% dintr-un total al suprafetei disponibile de inchiriere de peste 50.000 de metri patrati. Estimam ca in ziua inaugurarii centrului peste 90% din unitatile comerciale vor fi deschise, iar celelalte sa se deschida pana in perioada Pastelui 2012", a declarat, in comunicat, Walter Woelfler, directorul de retail al Immofinanz Group.

Portofoliul Immofinanz in Romania include 50 de proprietati, mai ales in domeniul spatiilor comerciale si de birouri, estimat la aproape 895 milioane de euro. Grupul a avut in perioada 1 mai 2010-30 aprilie 2011 venituri din inchiriere de 579 milioane de euro, in crestere cu circa 7%. Profitul net a urcat cu 60% la peste 313 milioane de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri