Compania ceha CEZ va achita inca 15,4 milioane de euro fata de valoarea platita deja pentru preluarea societatii Electrica Oltenia, in urma aplicarii unui mecanism de ajustare a tranzactiei prevazut in contractul de privatizare, informeaza un comunicat al Ministerului Economiei si Comertului.

Pretul incasat pentru pachetul de actiuni reprezentand 24,62% din capitalul social al distribuitorului de electricitate din zona Olteniei, vandut direct catre CEZ, va creste astfel la 62,8 milioane de euro. Grupul ceh a ajuns sa detina 51% din titlurile societatii in urma unei majorari de capital de 103,6 milioane de euro. "In contractul de privatizare a fost prevazut un mecanism de ajustare a pretului de cumparare care sa reflecte evolutia situatiei financiare a Electrica Oltenia la data finalizarii tranzactiei fata de data de referinta la care investitorul si-a pregatit oferta", se mai arata in comunicat.

Contractul de privatizare a fost semnat in luna aprilie a anului trecut, iar trecerea in proprietatea CEZ a Electrica Oltenia a avut loc la inceputul lunii octombrie 2005. Compania ceha este interesata si de preluarea Electrica Muntenia Sud, fiind unul dintre cei opt investitori care au depus o oferta angajanta.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si