Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, se declara nemultumita de pretul la care CFR cumpara energia electrica, dar vrea ca datoriile CFR SA la furnizorii de energie, de 1,98 miliarde lei, sa fie achitate pana la sfarsitul anului.
"Sunt cateva companii foarte bogate de la care CFR cumpara energie la un pret de trei ori mai mare si le recomand acestora ca intai sa-si faca planurile de investitii si sa inteleaga ca Romania nu e tara nimanui. Sa nu-si imagineze ca vom tine captive societatile ca sa-si faca ei profit", a declarat Boagiu, citata de Mediafax.

CFR utilizeaza energie furnizata de catre companiile mari de pe piata de profil, precum Enel, CEZ si Electrica.

Potrivit ministrului, pretul de productie al energiei este de 146 lei/ MWh, insa furnizorii vand electricitatea cu 476 lei/ MWh.

Din totalul datoriilor, 831 milioane lei reprezinta penalitati, considerate de ministru nejustificat de mari.

"Acum intram in negocieri cu ei pentru penalitati, care nu mi se par normale. Doar penalitatile reprezinta aproape jumatate din totalul datoriilor. Ei se plang de datoriile CFR, dar e greu de imaginat ca si-ar dori eliberarea de contractele cu CFR", a spus Boagiu.

Ea a adaugat ca anul viitor CFR va incheia noi contracte pentru achizitia de energie.

Pe de alta parte, Boagiu a mai spus ca CFR SA si-a redus pierderile in primul semestru cu 46% fata de primele sase luni din 2010, iar CFR Marfa a obtinut o crestere a veniturilor cu 23% si o majorare a cifrei de afaceri cu 18%.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri