Guvernul a sters datorii de circa 10,5 milioane lei ale Termica Vaslui catre Termoelectrica, debite pe care societatea de termoficare din Vaslui le avea inca din 2002, cand functiona ca subunitate a companiei Termoelectrica Bacau, informeaza Mediafax.
In 2002, unitatea de distributie a agentului termic din municipiul Vaslui a fost preluata de Consiliul Local.

Potrivit conducerii Termica, stergerea acestui debit reprezinta un ajutor pentru societatea vasluiana de termoficare, in conditiile in care, pana in prezent, din cauza datoriilor, aceasta nu putea contracta credite de la banci sau nu putea participa la diverse licitatii de executie a unor lucrari cu angajatii unitatii.

"Odata cu anularea acestui debit istoric, de acum noua ani, am devenit credibili din punct de vedere financiar. Cu cele 10,5 milioane de lei in spate, nu puteam apela la niciun imprumut in banci pentru a plati facturi catre furnizorii nostri de materii prime sau sa facem din timp aprovizionarea cu combustibili pentru sezonul rece", a declarat directorul Termica Vaslui, Danut Chirvase.

La sfarsitul ultimului sezon rece, Termica Vaslui mai avea aproximativ 1.700 de abonati care primeau caldura in sistem centralizat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri