Alexandru Vlad (foto), director executiv al lantului de magazine cu vanzare angro Selgros Cash & Carry, spune ca actuala criza a datoriilor este, in esenta, un alt episod al situatiei declansate in 2008.
“Din pacate, cred ca nu va fi ultimul”, sustine managerul, care explica totodata ca atata timp cat imprumuturile nu merg in investitii generatoare de plusvaloare, ci in consum, vine si scadenta, lucru valabil atat pentru Romania, cat si pentru alte state.

In plus, remarca Vlad, daca pentru a plati imprumuturile se tiparesc bani, asa cum este cazul SUA, iar moneda este una universala, atunci avem de-a face cu un fenomen inflationist la nivel mondial.

“Multe tari apusene au «amanat» doar scadenta cu imprumuturi care sa le acopere deficitele. Iar atunci cand secretul nu mai poate fi tinut, pietele reactioneaza, dupa cum am vazut in ultimele doua zile”, spune directorul executiv.

Citeste, pe larg, opinia directorului executiv al Selgros despre perspectivele economiei romanesti in articolul:

Cum i-a prins noua criza pe antreprenori si sefii de multinationale





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri