Dragos Damian (foto), directorul general al producatorul de medicamente Terapia Ranbaxy, este de parere ca in ciuda reducerii cheltuielilor bugetare si a datoriei publice, platita cu un pret social scump, principalii indicatori macro ai Romaniei sunt vulnerabili pentru ca ea este capitalizata prin banci si investitii care au o expunere in pietele de capital ce nu reusesc sa se stabilizeze.
“Cu alte cuvinte, principalele deficite sunt corectate prin imprumuturi in cash sau obligatiuni la banci cu un risc foarte mare in tarile de origine, iar atunci acest risc este transferat in solidar spre statul roman”, explica managerul.

In aceasta situatie se afla si multinationalele care au investit in Romania, astfel ca performanta lor va fi expusa celei marilor filiale, care la randul lor activeaza in pietele ce reintra in recesiune, spune Dragos Damian.

Pe de alta parte, el remarca si trei argumente atenuante pentru piata locala, care ne pot proteja.

Citeste, pe larg, opinia directorului general al Terapia despre perspectivele economiei romanesti in articolul:

Cum i-a prins noua criza pe antreprenori si sefii de multinationale

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri