Hipermarketurile Carrefour, Kaufland, Real, Praktiker sunt in topul listei cu reclamatiile primite de la consumatori in legatura cu produsele cumparate, a declarat presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), Constantin Cerbulescu, potrivit Mediafax.
Potrivit presedintelui ANPC, in primul semestru al acestui an au fost inregistrate 1.033 de reclamatii care vizeaza produsele achizitionate din supermarketuri si hipermarketuri. Cerbulescu a precizat ca dintre acestea, 51 la suta au fost intemeiate, 34 la suta fiind solutionate amiabil.

In topul acestor reclamatii se afla:

1. Carrefour - 151 de sesizari;
2. Kaufland - 143;
3. Real - 122;
4. Praktiker - 63;
5. Dedeman - 58;
6. Auchan - 57;
7. Rewe - 53.

Potrivit lui Cerbulescu, Rewe a primit cele mai multe amenzi, in valoare de 690.000 de lei, urmat de Real, cu 182.000 de lei, Carrefour - 143.000 de lei, Artima - 117.100 de lei, Kaufland - 106.000 lei si Mega Image, cu 100.000 de lei.

Cerbulescu a precizat ca in aceste magazine se comercializau produse la promotie, cum ar fi pachete de 8 bucati plus doua gratis, la care pretul produsului achizitionate separat, la bucata, era mai mic decat reiesea cel din promotie.

O alta neregula pe care au sesizat-o reprezentantii ANPC se refera la prezentarea produselor sub o alta denumire decat cea data de producator, inducand in eroare consumatorii asupra caracteristicilor esentiale ale produselor.

Potrivit ANPC, in primul semestru al anului, in urma abaterilor constatate la comercializarea produselor in astfel de magazine au fost aplicate sanctiuni contraventionale in 641 de cazuri. Amenzile pentru abaterile constatate in perioada mentionate au fost de 2,4 milioane de lei.

Abaterile au vizat siguranta consumatorului, cum ar fi, de exemplu, lipsa advertismentelor (electrocutare) pe undite, comercializarea de preparate culinare nesigure, cu alte date de expirare decat cele reale, sub alta denumire decat cea reala sau informarea consumatorului, ca de exemplu lipsa traducerii in limba romana a principalelor informatii.

In urma controalelor, comisarii ANPC au depistat unele practici comerciale incorecte, printre care neincadrarea in cantitatea neta declarata, diferente de pret intre cel afisat la raft si cel incasat la casa de marcat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri