Cifra de afaceri a producatorului de feroaliaje si metale feroase Laminorul Braila (LMRU) a crescut spectaculos in primul semestru, de 2,7 ori, 480,8 milioane lei (115 milioane euro), iar pierderile au scazut la 9,8 milioane lei, informeaza Mediafax.
Pierderea, in scadere de 2,7 ori, este explicata de compania detinuta de grupul rus Mechel prin reducerea considerabila a preturilor de vanzare, dictata de evolutia cotatiilor de pe piata mondiala a metalului.

Pentru prima jumatate a anului trecut, compania a raportat pierderi de 26,8 milioane lei, la afaceri de 173,5 milioane lei.

Din activitatea financiara, Laminorul a obtinut un castig de 22,1 milioane lei, dupa ce in perioada similara din 2010 a avut pierderi de 17,1 milioane lei.

In schimb, din activitatea de exploatare compania a inregistrat pierderi de 31,9 milioane lei.

Veniturile totale ale companiei s-au cifrat la 602,3 milioane lei, de 2,7 ori mai mari fata de perioada similara din anul precedent, in timp ce cheltuielile au crescut de 2,5 ori, la 612,21 milioane lei.

Cel mai recent transfer cu actiunile Laminorul s-a perfectat marti, la un pret de 0,63 lei, cu 21,25% sub referinta. La aceasta cotate, capitalizarea firmei este de 30,4 milioane lei (7,1 milioane euro).

Grupul rus Mechel controleaza indirect 90,9% din actiunile Laminorul Braila.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri