Grupul belgian Delhaize, proprietarul Mega Image, se afla in negocieri avansate pentru preluarea celor patru magazine G'market pe care compania turca Anchor Group le detine in Romania, au declarat agentiei Mediafax surse din piata de retail.

Potrivit surselor citate, atat Carrefour, cat si Billa, au fost interesate de preluarea magazinelor G'market, insa acestea s-au retras din negocieri.
Cu cele trei magazine din Bucuresti si unul la Iasi, G'market are o suprafata neta de vanzare de peste 7.000 de metri patrati si a avut in 2009 o cifra de afaceri de 24 milioane de euro.

Magazinele sunt detinute de firma Gimrom Holding, al carei actionar majoritar este Anchor Group, administratorul centrelor comerciale Bucuresti Mall si Plaza Romania din Capitala, membru al grupul turc Fiba.

Contactati de Mediafax, reprezentantii Anchor Group nu au raspuns pana la ora transmiterii stirii. Reprezentantii Mega Image au refuzat sa comenteze.
Compania Mega Image a anuntat ca investeste in acest an circa 50 de milioane de euro in deschiderea a unui depozit si a 23 de magazine, expansiunea retelei vizand in principal deschiderea de supermarketuri Mega Image, majoritatea in Bucuresti si la periferia capitalei.

Reteaua Mega Image, prezenta in Romania din 1995, cuprinde 72 de magazine, dintre care 12 Red Market si doua Shop&Go si activeaza in Bucuresti (inclusiv Ilfov), Ploiesti, Constanta, Brasov si Dambovita.

Delhaize a cumparat in prima parte a acestui an Delta Maxi, cel mai mare retailer de alimente din Serbia, pentru 932,5 milioane euro.
Delhaize Group a obtinut in 2010 venituri de 20,8 miliarde de euro, in crestere cu 4,6% fata de 2009.

Sursa imagine:
Compania


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
TOP Care sunt cele mai mari retele de retail din Romania