Producatorul austriac de materiale de constructii Wiennerberger a raportat o crestere de 18% a vanzarilor in prima jumatate a acestui an, insa situatia din Romania ramane "dificila".

Vanzarile in prima parte a anului au crescut in Germania, Franta, Belgia si Elvetia. Aceste piete, care impreuna totalizeaza mai mult de o treime din veniturile companiei, vor continua sa creasca, potrivit reprezentantilor Wienerberger citati de Bloomberg.com.

In Polonia, Cehia si Rusia vanzarile vor continua, cel mai probabil, trendul ascendant, in timp ce in celelalte state din Europa de Est, unde compania austriaca isi desfasoara activitatea, vanzarile vor ramane la un nivel scazut sau vor stagna.

Chiar si in acest caz, pietele din Ungaria, Romania, Bulgaria si alte state mai mici din Sud-Estul Europei, situatia va ramane “slaba”, potrivit companiei.

In ceea ce priveste situatia tarii noastre, Romania se afla pe lista tarilor unde situatia este „dificila”.

Compania Wienerberger a inregistrat in perioada iulie 2010 - iulie 2011 venituri totale in Sud-Estul Europei de 273 milioane de euro, avansul fata de iulie 2009 - iulie 2010 fiind de 17%.

In acelasi interval, profitul operational al companiei s-a majorat cu 45% in aceasta regiune, ajungand la 44 milioane de euro.

Rezultatele se refera la activitatea de pe pietele din Polonia, Cehia, Rusia, Finlanda, Statele baltice, Ungaria, Bulgaria, Romania si alte state mici din Estul Europei.

La nivel global, veniturile companiei au crescut in primele sase luni ale acestui an cu 19% pana la 986 milioane de euro.

Wienerberger opereaza in Romania din anul 1998 si detine, prin compania Wienerberger - Sisteme de Caramizi, trei fabrici, la Gura Ocnitei (Dambovita), la Sibiu si la Tritenii de Jos (Cluj). La Sibiu sunt produse si tigle din beton si ceramica pentru acoperisuri, prin alte doua companii la care grupul detine participatii, Bramac si Tondach.

Totodata, grupul austriac este prezent in Romania prin firma Semmelrock, specializata in productia de pavele din beton, care a deschis in 2006 o unitate de productie la Bolintin-Vale.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Teraplast a cumparat integral Depaco