Grupul american mai detine trei fabrici, la Pitesti, Mioveni si Ploiesti, unde produce scaune, banchete si huse pentru marcile grupului Renault-Nissan, Opel si Seat.

Reprezentantul Johnson Controls nu a oferit detalii referitoare la valoarea investitiei in noua unitate de productie, unde compania va fabrica scaune, banchete si huse pentru Ford Romania. Andree a spus ca lucrarile la noua fabrica vor fi incheiate in prima parte a anului viitor, iar productia va incepe la finele lunii mai.

"Vom incepe productia cu 185 de persoane, insa angajarile nu se vor opri aici", a precizat reprezentantul grupului de firme din domeniul auto, potrivit Mediafax.

Citeste si:

Subsidiara Johnson Controls Romania a fost infiintata in 2002, cand a deschis o fabrica la Mioveni, urmata de constructia in 2004 a unitatilor de productie de la Pitesti si Ploiesti.

Pana in prezent, sapte furnizori de componente s-au instalat in incinta platformei Ford de la Craiova.
Ford Romania va incepe la sfarsitul acestui an sau inceputul anului viitor productia de serie a monovolumului B-Max, iar pentru 2012 este programata intrarea in fabricatie a unui nou model de clasa B.
In prezent, constructorul american produce la Craiova utilitara usoara Transit Connect.

Grupul de firme Johnson Controls a derulat anul trecut afaceri de aproape 35 de miliarde de dolari si are 154.000 de angajati in peste 1.300 de locatii din 125 de tari.