Producatorul american de componente auto Johnson Controls va angaja aproape 200 de persoane la noua fabrica de scaune si huse pentru automobile pe care o construieste pe platforma Ford de la Craiova, a declarat directorul de comunicare pe Europa al companiei, Ulrich Andree.
Grupul american mai detine trei fabrici, la Pitesti, Mioveni si Ploiesti, unde produce scaune, banchete si huse pentru marcile grupului Renault-Nissan, Opel si Seat.

Reprezentantul Johnson Controls nu a oferit detalii referitoare la valoarea investitiei in noua unitate de productie, unde compania va fabrica scaune, banchete si huse pentru Ford Romania. Andree a spus ca lucrarile la noua fabrica vor fi incheiate in prima parte a anului viitor, iar productia va incepe la finele lunii mai.

"Vom incepe productia cu 185 de persoane, insa angajarile nu se vor opri aici", a precizat reprezentantul grupului de firme din domeniul auto, potrivit Mediafax.

Subsidiara Johnson Controls Romania a fost infiintata in 2002, cand a deschis o fabrica la Mioveni, urmata de constructia in 2004 a unitatilor de productie de la Pitesti si Ploiesti.

Pana in prezent, sapte furnizori de componente s-au instalat in incinta platformei Ford de la Craiova.
Ford Romania va incepe la sfarsitul acestui an sau inceputul anului viitor productia de serie a monovolumului B-Max, iar pentru 2012 este programata intrarea in fabricatie a unui nou model de clasa B.
In prezent, constructorul american produce la Craiova utilitara usoara Transit Connect.

Grupul de firme Johnson Controls a derulat anul trecut afaceri de aproape 35 de miliarde de dolari si are 154.000 de angajati in peste 1.300 de locatii din 125 de tari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri