Acordul pentru Termoizolarea Romaniei (PTR) prevede ca CEC Bank sa acorde credite cu dobanda subventionata pentru asociatiile interesate sa efectueze astfel de lucrari, acestea trebuind sa acopere, din fonduri proprii o treime din valoarea lucrarii.

“Locatarii vor plati cu pana la 30-40% facturi mai mici la intretinere, companiile implicate vor produce valoare adaugata la nivel national, iar autoritatile se vor putea mandri cu o urbe la standarde ecologice europene”, a precizat Marcel Barbut (foto), proprietarul AdePlast.

In a doua jumatate a anului 2010, CEC Bank a lansat creditul pentru reabilitarea termica a claridilor de locuit destinat asociatiilor de proprietari si proprietarilor locuintelor unifamiliale, personae fizice, in conformitate cu OUG 69/2010.

Citeste si:

PTR va functiona cu sprijinul consiliilor locale, care, fara implicatii financiare proprii, vor putea sa inlesneasca traseul avizelor, autorizatiilor sau, dupa caz, chiar realizarea proiectelor de reabilitare si a auditarii energetic a cladirilor, sustin reprezentantii celor doua companii.

AdePlast a fost infiintata in 1994, la Oradea, si are un capital social de 3,3 milioane lei. Barbut controleaza 99,99% din companie.