Numarul de apartamente renovate in aceasta perioada este cu 8% mai mare comparativ cu primul semestru din 2010, cand au fost inlocuite ferestrele din peste 202.000 de apartamente.

Cele mai multe lucrari de inlocuire a ferestrelor se realizeaza la apartamentele de bloc, unde suprafata medie a ferestrelor depaseste 10 metri patrati. Pentru aceste dimensiuni, costul mediu la inlocuirea ferestrelor clasice cu unele termoizolante se ridica la aproximativ 700 de euro, in timp ce economiile medii anuale de energie se ridica la cel putin 900 de lei.

Potrivit reprezentantului Saint-Gobain Glass Romania, peste 80% din lucrarile de inlocuire a ferestrelor sunt realizate de catre firme specializate in montarea acestora, restul lucrarilor fiind desfasurate de alte companii de constructii. In acest sens, consumatorii sunt sfatuiti sa se documenteze in prealabil pe site-uri specializate care ofera informatii despre montatorii de ferestre certificati, despre localizarea acestora, dar si despre ce tipuri de sticla sunt recomandate la realizarea ferestrelor in functie de conditiile de mediu.

Alte 290.000 de apartamente, renovate pana la sfarsitul anului

Citeste si:

Pentru cea de-a doua jumatate a anului oficialii Saint-Gobain estimeaza lucrari de renovare pentru alte 290.000 de apartamente la nivel national, volumul lucrarilor depasind 2,9 mil. metri patrati de sticla termoizolanta. Valoarea lucrarilor de renovare se ridica astfel la peste 200 mil. euro.

Anul trecut, Saint-Gobain Glass Romania a livrat sticla pentru inlocuirea ferestrelor din peste 225.000 de apartamente, la 45.000 dintre aceastea fiind utilizata sticla termoizolanta cu control solar Planitherm 4S.

Pentru acest an, compania estimeaza ca va livra sticla pentru inlocuirea ferestrelor din circa 250.000 de apartamente, in 70.000 dintre acestea fiind montate ferestre termoizolante cu control solar, care aduc o economie medie anuala de 2.100 lei pe apartament.