Compania de foraj petrolier si constructii Dafora Medias (DAFR) a inceput saptamana trecuta lucrarile de foraj la prima sonda in zacamintele pe care le exploreaza in Romania compania americana Hunt Oil in parteneriat cu OMV Petrom (SNP).

"Suntem onorati ca noi am fost selectati sa realizam lucrarile de foraj la aceasta sonda (in blocul Adjud - n.r.)", se arata intr-un comunicat al Dafora, citat de Mediafax.

OMV Petrom si Hunt Oil Company Romania, o subsidiara a companiei private americane Hunt Oil, exploreaza doua zacaminte din zona de Est a Romaniei, activitati care necesita investitii de circa 25 milioane de euro.

Parteneriatul vizeaza explorarea in comun a blocurilor onshore Adjud si Urziceni Est.

Hunt Oil Company este una dintre cele mai mari companii petroliere independente din lume, iar activitatile principale ale companiei se axeaza pe explorare si productie de titei si gaze naturale in SUA si pe plan international.

Zonele principale de activitate includ SUA si activitati offshore la mare adancime in Golful Mexic, Canada, Yemen si Peru. In plus, Hunt Oil Company si subsidiarele sale exploreaza activ intr-o serie de alte tari din Europa, America de Sud, vestul Africii, Orientul Mijlociu si Orientul Indepartat.

OMV Petrom este cea mai mare companie romaneasca listata la Bursa de Valori Bucuresti si este controlata de grupul OMV, care detine 51,01% din actiuni, in timp ce statul roman are prin Ministerul Economiei 20,64% din titluri. In actionariat se mai regaseste Fondul Proprietatea, cu o participatie de 20,11%.

Petrom exploateaza in Romania rezerve dovedite de petrol si gaze estimate la 823 milioane barili echivalent petrol si 854 milioane de barili echivalent petrol la nivel de Grup, avand o capacitate maxima anuala de rafinare de 8 milioane tone si circa 550 de statii de distributie carburanti in Romania.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Vor creste preturile la benzina dupa atacurile din Arabia Saudita?