Termica SA Suceava a gajat cu certificate de emisii de carbon achizitionarea a aproximativ 30.000 tone de carbune, urmand ca in februarie sa le rascumpere, insa managerul societatii, Silviu Gemanari, sustine ca suspendarea Romaniei de la tranzactionarea certificatelor CO2 nu afecteaza contractul, scrie Mediafax.
Managerul Termica SA Suceava, Silviu Gemanari, a declarat ca a gajat cu 197.000 de certificate de emisii de gaze cu efect de sera, in valoare de aproximativ 12 milioane de lei, achizitionarea a 29.300 de tone de carbune necesar functionarii centralei electro-termice pentru iarna viitoare.

Certificatele au fost gajate traderului de marfuri Vitol si, potrivit contractului, urmeaza sa fie rascumparate in februarie 2012 dupa ce firma va plati contravaloarea cantitatii de carbune.

El a spus insa ca suspendarea Romaniei de la tranzactionarea acestor certificate nu afecteaza acest contract.

"Nu este afectat contractul. Certificatele sunt gajate pentru firma de la care cumparam carbune. Contractul prevede ca Termica poate sa rascumpere certificatele in sase luni, adica in februarie 2012", a spus Gemanari.

Termica Suceava a vandut, in luna mai, certificate de emisii de gaze cu efect de sera in valoare de 1,63 milioane de euro catre traderul de marfuri Vitol in urma unei tranzactii derulate prin intermediul Bursei Romane de Marfuri (BRM).

Pentru iarna 2011-2012 Termica SA a contractat achizitionarea a 85.000 de tone de carbune pentru producerea energiei termice, iar la societatea de termoficare se afla deja o cantitate de 40.000 de tone de carbune.

Ministerul Mediului a confirmat oficial duminica faptul ca Romania a fost suspendata de la tranzactionarea certificatelor de emisii de carbon, decizia finala a Comitetului de Conformare a Protocolului de la Kyoto, care confirma concluziile preliminare din 8 iulie, fiind in vigoare pana la rezolvarea neconformitatilor identificate.

Romania va ramane suspendata de la tranzactionarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de sera pentru cel putin jumatate de an, a anuntat, luni, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, care s-a declarat optimist ca sanctiunea va fi ridicata dupa acest termen si nu mai tarziu.

Ministerul Mediului a confirmat oficial duminica faptul ca Romania a fost suspendata de la tranzactionarea certificatelor de emisii de carbon, decizia finala a Comitetului de Conformare a Protocolului de la Kyoto, care confirma concluziile preliminare din 8 iulie, fiind in vigoare pana la rezolvarea neconformitatilor identificate.

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, la Rosia Montana, ca, prin suspendarea de la tranzactionarea certificatelor de emisii de carbon, Romania a pierdut "1,2 miliarde in preturile de azi", pentru ca "oamenii politici au fost lasi".

statul roman pierde sute de milioane de euro din cauza iminentei suspendari de cel putin cateva luni de la tranzactionarea certificatelor de emisii de carbon, situatie generata de neregulile la intocmirea inventarului national de emisii, pentru care seful ANPM, Iosif Nagy, urmeaza sa fie demis.

Premierul Emil Boc l-a revocat, luni, pe Nagy Iosif, ca urmare a demisiei acestuia din functia de presedinte, cu rang de secretar de stat, al Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului, in locul acestuia fiind numit Abos Gabriel.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, premierul Boc l-a numit pe Abos Gabriel in functia de presedinte al ANPM la propunerea ministrului Mediului si Padurilor, László Borbély.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri