„Cu cat situatia economica si sociala din Romania este din ce in ce mai proasta, cu atat consumul de carne de pui creste”, a declarat Paraschiv.

Compania Avicarvil, membra a grupului de firme apartinand familiei Paraschiv, a finalizat recent constructia unui centru logistic specific industriei agro-alimentare. Platforma este una din cele mai moderne de acest tip din Valcea.

De asemenea, compania a pus in functiune o statie de epurare pentru abatorul propriu. Acestea sunt incluse intr-un proiect investitional in valoare de 3 milioane de euro, destinat modernizarii abatorului de la Babeni, Valcea.

Iustin Paraschiv a cumparat in 2007, prin licitatie, fermele de pui detinute de Oltchim. In momentul preluarii, 80% din productia de pui era realizata in baterii.

„Fermele de la Valcea reprezinta o prioritate pentru Avicarvil, pentru ca aceasta companie sa ajunga un jucator de top la nivel national. Astfel, pana in prezent, s-au folosit peste 12 milioane de euro pentru retehnologizarea si modernizarea unitatilor iar pana la sfarsitul lui 2012 suma totala va ajunge la 20 de milioane de euro”, a mai spus Paraschiv. O parte din cele 20 de milioane de euro reprezinta fonduri europene nerambursabile.

Citeste si:

Focusul Avicarvil este reprezentat de cresterea puilor comercializati sub brandul „La Provincia, pui de casa”, in conditii similare gospodariilor autohtone. Puii sunt hraniti integral cu furaje vegetale, obtinute in proportieimportanta din productia de pe terenurile proprii, companiile grupului administrand aproximativ 1500 de hectare de teren arabil.

Grupul de firme al familiei Paraschiv comercializeaza produsele in proportie de 60% prin reteaua de peste 100 de magazine proprii, 20% in retailul modern si traditional si 20% ajunge la export.

In ferme se cresc anual 6-7 milioane de pui. Compania exporta in Uniunea Europeana iar in China trimite picioare de pui, care sunt considerate delicatese.

Potrivit proprietarului companiei, grupul deschide o data la 20 de zile un magazin, „dar asa cum deschidem si inchidem, cand nu sunt rentabile”.

Avicarvil a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 75 milioane de lei iar pentru acest an estimeaza o crestere de 20% fata de 2010. Grupul de firme numara peste 200 de angajati si include companiile Carnistin, Ladrisi Grup, Pajo Holding si Avicarvil.