Compania belgiana Electrawinds vrea sa ajunga la o capacitate de productie a energiei in centrale eoliene de 200 MW, dupa ce anul trecut a finalizat un prim proiect de 3 MW, informeaza Mediafax.

Proiectul de 3 MW este amplasat in localitatea Topolog, judetul Tulcea.

Potrivit estimarilor Asociatiei Romane pentru Energie Eoliana, din care fac parte dezvoltatori de proiecte eoliene, banci, comercianti de energie, firme de consultanta si avocatura, capacitatea instalata de productie a energiei eoliene ar putea ajunge la sfarsitul acestui an la 1.000 MW, dublu fata de nivelul din decembrie 2010.

Pe langa energia eoliana, Electrawinds cauta oportunitati de investitii si in sectorul productiei de electricitate in hidrocentrale, unitati pe biomasa si solare.

"Pentru centralele pe biomasa si energie solara, numeroase proiecte se afla in faza de prospectare, iar cerea de avizare este in pregatire", se arata intr-un comunicat al companiei.

Totodata, compania a deschis un birou la Constanta, de unde va coordona toate proiectele pe care intentioneaza sa le deruleze in Romania.

Electrawinds produce energie regenerabila in unitati de 200 MW situate in Belgia, Franta, Italia, Romania si Africa de Sud, operatiuni care au generat anul trecut venituri totale de 110,4 milioane de euro, se mai arata in comunicat.
Electrawinds a fost infiintata in 1998 de fratii Luc si Paul Desender.

Ministerul Economiei, Comertului si Mediuliu de Afaceri estimeaza ca peste 20-25 de ani productia de energie electrica va fi asigurata la nivel national in principal de centrale nuclearelectrice si de turbine eoliene.

Potentialul Romaniei in domeniul energiei eoliene este de 14.000 MW instalati, aproape cat intreaga capacitate existenta in toate tipurile de unitati de productie a energiei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Setari Cookie-uri