Gazprom Neft, divizia petroliera a gigantului Gazprom, a platit in 2009 400 milioane euro pentru 51% din actiunile NIS si si-a urcat participatia la 56,15% in luna martie a acestui an, pentru alte 40,3 milioane euro.

NIS a inregistrat un profit net de 21,4 milioane euro in prima jumatate a acestui an, fata de o pierdere de 9,6 milioane euro in aceeasi perioada a anului trecut.

Compania a aratat ca vrea sa-si tripleze productia de petrol si sa-si dubleze vanzarile pana in 2020, pentru a deveni liderul regional al pietei.

Citeste si:

"Inregistrarea subsidiarelor in Romania, Bulgaria, Ungaria si Bosnia este un pas al NIS catre realizarea strategiei de dezvoltare a afacerilor din regiunea Balcanica si prima faza a intrarii active pe aceste piete", se arata intr-un comunicat transmis vineri de NIS.

NIS si compania East West Petroleum Corporation, cu sediul in Canada, au semnat in luna mai un acord pentru dezvoltarea a patru blocuri de explorare de petrol si gaze in Romania.

Anterior, NIS anuntase ca vrea sa investeasca 740 milioane de dolari in 2012 pentru modernizarea a doua rafinarii, pentru a aduce calitatea carburantilor produsi la standardele Uniunii Europene.