"Prin executia constructiei se urmareste imbunatatirea activitatii Loteriei Romane privind ridicarea nivelului de pregatire specifica loteriei precum si perfectionarea continua a tuturor salariatilor intreprinderii. Pentru acest lucru este necesar executarea lucrarilor de constructii si instalatii aferente «Construiri unui Centru de perfectionare pentru instruire a personalului din cadrul CNLR», precum si elaborarea proiectului tehnic si a detaliilor de executie", se arata in caietul de sarcini al licitatiei, publicat pe site-ul e-licitatie.ro.

Centrul de perfectionare va fi construit pe un teren aflat in proprietate CNLR, situat in judetul Prahova, in intravilanul orasului Busteni, pe strada Traian Vuia 14, si are o suprafata de circa 10.000 metri patrati.

"Terenul face parte din UTR 5 - subzona locuinte si functiuni complementare cu caracter predominant de odihna, turism, recreere", se mai spune in caietul de sarcini.

Regimul de inaltime propus pentru centrul de perfectionare este de 4 nivele, suprafata construita la sol fiind de circa 500 metri patrati, iar suprafata totala desfasurata de aproximativ 2.500 metri patrati.

Cladirea va avea un restaurant cu o capacitate de 200 de persoane, o sala de conferinte pentru circa 250 de persoane, 6 sali de curs si o sala multimedia pentru aproximativ 100 persoane, precum si o sala pentru recreere si una pentru expozitii.

"La parter se va ajunge prin intermediul unor scari exterioare placate cu piatra, realizandu-se o ampla terasa cu vedere spre zona impadurita. Spatiile interioare vor fi concepute in asa fel incat sa profite de privelistea spre aval, spre vest prin suprafete mari vitrate, terase si balcoane spatioase", se mai spune in caietul de sarcini.

Centrul de cazare va fi gazduit de o cladire al carei regim de inaltine propus este de 3 nivele, cu o suprafata totala desfasurata de aproximativ 600 metri patrati.

Citeste si:

Cladirea va avea living, loc de luat masa, bucatarie si 7 dormitoare cu baie proprie.

Ofertantii vor depune o garantie de participare de 672.000 lei, precum si o declaratie privind cifra medie anuala de afaceri pe ultimii trei ani, de cel putin 67,2 milioane de lei.

Proiectul va fi finantat din surse proprii.

Loteria Romana mai are in derulare doua licitatii in domeniul IT, care insumeaza 55,5 milioane de lei, termenul limita de depunere a ofertelor urmand sa expire in 29 septembrie, respectiv 5 octombrie.

Loteria Romana isi desfasoara activitatea prin intermediul unei retele nationale care cuprinde sediul central, 41 de centre de profit, 942 de agentii proprii si 1.007 agentii mandatare, depozite de valori si casierii (circa 100), depozitul central si depozite de materiale.

In 2010, CNLR a avut un numar mediu de 2.806 angajati si a consemnat o cifra de afaceri de 1,1 miliarde de lei, in scadere cu 22,7%, iar profitul net a coborat cu 19,5%, la 121,15 milioane de lei.