Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), Societe Generale si Rabobank au acordat un imprumut de 30 de milioane de euro producatorului de ulei Expur, parte a grupului francez Saipol.
Jumatate din valoarea creditului sindicalizat provine de la BERD, iar restul, de la Societe Generale si Rabobank. Fondurile vor fi folosite pentru asigurarea capitalului circulant necesar productiei.

"Aceasta noua facilitate de finantare catre Expur vine in completarea finantarii anterioare BERD, ridicand valoarea finantarii totale la 80 de milioane de euro", se precizeaza intr-un comunicat de presa emis de banca.

Expur proceseaza seminte de rapita si floarea soarelui producand ulei brut de rapita, ulei de floarea soarelui rafinat pentru consum, precum si sroturi proteice de rapita si floarea soarelui si biodiesel. Produsele sunt comercializate atat pe piata romaneasca, cat si la export.

"Eforturile individuale si cresterea gradului de inovatie din sectorul privat vor fi de o importanta cruciala pentru valorificarea potentialului pietei interne in domeniul procesarii uleiurilor vegetale, de care vor beneficia intregul lant valoric alimentar, inclusiv furnizorii, agricultorii, si mai ales consumatorii”, a declarat Gilles Mettetal, director BERD al Departamenultui de Agribusiness

Expur este detinuta de grupul Saipol S.A.S, specializat in procesarea si rafinarea semintelor oleaginoase. Saipol este parte a Sofiproteol Oilseed Division, lider pe piata franceza in industria de procesare a semintelor in hrana, combustibili regenerabili si produsi chimici.

Expur a fost asistata in aceasta tranzactie de o echipa de avocati de la Tuca Zbarcea & Asociatii, coordonata de Cornel Popa, Avocat asociat, si Cristian Radu, Managing Associate.

De la inceputul activitatii sale in Romania, BERD a alocat peste 5 miliarde de euro diferitelor sectoare din economie, care au atras investitii din alte surse de inca 8,5 miliarde de euro. Pentru sectorul de agribusiness, BERD are un portofoliu de finantari care insumeaza 470 milioane de euro in 25 de proiecte.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri