Astfel, Seretide se claseaza pe primul loc in top, cu vanzari de 20,76 milioane de euro, in crestere cu 22,5% fata de primele sase luni ale lui 2010. Mabthera si Pegasys au valori apropiate ale vanzarilor, de 17,32 milioane de euro, respectiv de 17,26 milioane de euro.

Pe locul al patrulea se afla Crestor (medicament folosit pentru scaderea nivelului colesterolului), care a inregistrat vanzari de 16,8 milioane de euro, urmat de Neorecormon (tratament pentru anemie), cu 14,97 milioane de euro.

Nurofen, cu incasari in valoare de 14,71 milioane de euro, este al saselea pe lista, inaintea Avastin (medicament anticancer), ale carui vanzari au atins 12,95 milioane de euro.

Ultimele trei locuri sunt ocupate de Enbrel (antiinflamator), cu vanzari de 11,7 milioane de euro, Glivec (impotriva cancerului), cu incasari de 11,24 milioane de euro si Remicade (folosit in tratarea artritei) – 11,23 milioane de euro.

Dintre toate cele 10 medicamente, doar Seretide, Enbrel si Remicade au obtinut vanzari in crestere.

Citeste si:

In ceea ce priveste topul in functie de volum, el este dominat de Algocalmin (6,25 milioane de unitati/cutii), Nurofen (4,76 milioane de unitati) si Paracetamol (4,24 milioane de unitati).

Informatiile companiei de cercetare IMS Health Romania se refera la vanzarile masurate la intrarea in farmacii si la pret de distribuitor.

Vezi aici cum arata clasamentul celor mai vandute medicamente pentru primul trimestru al anului.