Umbrarescu, contract de 128 mil. euro pentru drumuri in Iasi si Neamt

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) a atribuit asocierii Tehnostrade - Spedition UMB, companii controlate de omul de afaceri Dorinel Umbrarescu, un contract de 540,8 milioane lei (128 milioane euro) fara TVA pentru reabilitarea drumurilor din judetele Iasi si Neamt.

Proiectarea si executia lucrarilor de modernizare si reabilitare a drumurilor judetene si de interes local din Iasi si Neamt sunt derulate prin Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI), potrivit Mediafax.

Serviciile de proiectare vor fi realizate de subcontractantul Iptana, se arata intr-un comunicat al MDRT.

Tehnostrade si Spedition UMB si-au adjudecat si primul contract de lucrari atribuit prin PNDI, care vizeaza reabilitarea de drumuri din Suceava si Botosani, pentru 551,9 milioane lei, tot fara TVA.

Umbrarescu este un cunoscut om de afaceri din Bacau si unul dintre cei mai mari antreprenori din domeniul lucrarilor de infrastructura.

PNDI, derulat in perioada 2011 - 2020, este gestionat de ministerele Dezvoltarii si Mediului. Proiectele aferente MDRT au o valoare estimatã de 4 miliarde euro.

Lucrarile vor fi finantate din fonduri externe rambursabile si nerambursabile, de la bugetul de stat prin cel al MDRT, precum si din alte surse. Pe perioada realizarii lucrãrilor, finantarea este asiguratã de prestatorii, executantii si furnizorii selectati, urmand ca MDRT sa plateasca sumele datorate esalonat, in intervalul 2013-2020.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri