Ministrul Economiei, Ion Ariton, a avut vineri o intalnire cu presedintele Consiliului de Administratie al OMV Petrom, Gerhard Roiss si cu directorul general al companiei, Mariana Gheorghe.

"In cadrul intalnirii, ministrul Ion Ariton a exprimat dorinta statului roman de a cumpara de la OMV Petrom rafinaria Arpechim Pitesti. In acest sens, domnul Gerhard Roiss si-a declarat disponibilitatea de a incepe in cel mai scurt timp negocierile cu statul roman", se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei.

Discutiile au vizat derularea unui parteneriat strategic intre statul roman si compania OMV, investitiile pe care grupul austriac de petrol si gaze OMV le-a realizat pana acum in Romania, dar si proiectele viitoare de investitii ale OMV Petrom in Romania. Un alt subiect abordat a fost cel al gazoductului Nabucco, proiect in care este implicat atat OMV, cat si transportatorul de gaze Transgaz Medias (TGN).

Citeste si:

OMV Petrom a anuntat in luna martie ca va inchide definitiv rafinaria Arpechim, pentru ca nu a gasit un cumpararor "credibil", si o va transforma in depozit de titei si produse petroliere. Dupa acest anunt, Guvernul a initiat discutii cu compania petroliera pentru repornirea rafinariei.

Combinatul chimic Oltchim Ramnicu Valcea (OLT) a transmis in luna mai o oferta pentru cumpararea instalatiilor Arpechim Pitesti, una dintre cele doua rafinarii ale companiei petroliere. Arpechim este principalul furnizor de materii prime pentru Oltchim. Conducerea Oltchim a incercat de mai multi ani sa cumpere Arpechim de la OMV Petrom, dar nu a avut fondurile necesare.